Taidetestaajat

Kaboom ja kuvittelun voima esityskuva

Oulun teatteri mukana Taidetestaajat-suurhankkeessa!

Oulun teatteri on ollut mukana Taidetestaajissa vuodesta 2017 alkaen. Viime vuoden tapaan kahdeksasluokkalaiset pääsevät kokemaan koko perheen näytelmän Kaboom ja kuvittelun voima, jonka ohjaa taiteellinen johtajamme Alma Lehmuskallio.

Vuoden 2019 Taidetestaajat -näytelmä oli Hanna Ojalan ohjaama historiallinen Sara Wacklinin Oulu palaaVuonna 2018 mukana oli Pasi Lampelan ohjaama Näköala sillalta.

Ensimmäisen kerran Oulun teatteri valittiin vuonna 2017 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka olivat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhankettaTuolloin Rautatie-näytelmä oli mukana hankkeessa ja lukuvuoden 2017–2018 aikana sen pääsi näkemään suuri joukko Pohjois-Pohjanmaan alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen.

Mikä Taidetestaajat?

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Kokonaisuuteen kuuluu etko- ja jatkotehtävät sekä palautteen antaminen. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää Taidetestaajista täältä.

Siirry sivun alkuun