Taidetestaajat

Peter Pan menee pieleen esityskuva

Oulun teatteri mukana Taidetestaajat-suurhankkeessa!

Oulun teatteri on ollut mukana Taidetestaajissa vuodesta 2017 alkaen. Lukuvuodella 2022–2023 kasiluokkalaiset pääsevät kokemaan katastrofikomedian Peter Pan menee pieleen, jonka on ohjannut taiteellinen johtajamme Alma Lehmuskallio.

Edellinen Taidetestaajat-teos oli niin ikään Alma Lehmuskallion ohjaama koko perheen Kaboom ja kuvittelun voima ja vuoden 2019 Taidetestaajat-näytelmä Hanna Ojalan ohjaama historiallinen Sara Wacklinin Oulu palaaVuonna 2018 mukana oli Pasi Lampelan ohjaama Näköala sillalta.

Vuonna 2017 Oulun teatteri valittiin ensimmäisen kerran 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka olivat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhankettaTuolloin Rautatie-näytelmä oli mukana hankkeessa ja lukuvuoden 2017–2018 aikana sen pääsi näkemään suuri joukko Pohjois-Pohjanmaan alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen.

Mikä Taidetestaajat?

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Kokonaisuuteen kuuluu etko- ja jatkotehtävät sekä palautteen antaminen. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää Taidetestaajista täältä.

Siirry sivun alkuun