Nuorten näyttämö

Nuorten omat tarinat keskiössä keväällä 2022

Oulun teatterin Nuorten näyttämö tarjoaa yli 13-vuotiaille nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua teatterin maailmaan ammattilaisten johdolla, ammattiteatterin puitteissa.

Kauden 2021–2022 Nuorten näyttämön produktiona nähtiin Yhtä suurta perhettä, jonka nuoret käsikirjoittivat itse yhdessä ryhmän vetäjän, Oulun teatterin dramaturgi Jukka Heinäsen kanssa. Nuorten näyttämön vetäjinä toimivat myös näyttelijät Susanna Pukkila ja Annika Aapalahti.

Oulun teatterin Nuorten näyttämö – Yhtä suurta perhettä.
Oulun teatterin Nuorten näyttämö – Yhtä suurta perhettä. Kuvassa etualalla Iida Pelkonen, Kalle Jurkkala, Anna Tuovinen ja Enna Kahri, kuva Kaisa Tiri.

Yhtä suurta perhettä

Kaikki meistä haluaa kuulua johonkin: kaveriporukkaan, työyhteisöön, harrastepiiriin tai parisuhteeseen. Ja toisaalta taas kaikki meistä haluaa tuntea olevansa erilaisia ja erityisiä. Tämä ristiriita tulee ehkä kaikista selvimmin esille suhteessamme omaan lapsuudenkotiin ja perheeseen. Kukaan meistä ei ole valinnut omia vanhempiaan tai sisaruksiaan. Ja siinä sitä kuitenkin ollaan yhdessä läjässä, tai sitten – yhtenä kauniina päivänä – eri suuntiin kieppuvina sirpaleina.

Tämän kevään nuortennäyttämöläiset kuuluvat sukupolveen, joita viime vuosien rajoitukset ja sulkemiset ovat koskettaneet enemmän kuin ketään muuta. Siksi haluamme tällä nuorten kertomuksiin ja kokemuksiin pohjautuvalla esityksellä juhlia ja puolustaa oikeutta kuulua yhteen ja tulla nähdyksi.

Nuorten näyttämön esityksen ensi-ilta koettiin Vinttikamarissa Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla 5.4.2022.

”Loistava upeasti toteutettu näytelmä. Näyttelijälahjakkuuksia syntymässä. Ihanan aitoa esiintymistä.” – Yleisöpalaute

Perehtymistä teatterin maailmaan jo vuodesta 2015

Oulun teatterin Nuorten näyttämö aloitti toimintansa lokakuussa 2015 ja on saavuttanut suursuosion. Nuorten näyttämö tarjoaa Oulun seudun nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tehdä teatteria ammattilaisten opastamana.

Toiminta on tarkoitettu kaikille 13−18-vuotiaille taidoista tai aikaisemmista harrastuksista riippumatta, ja ryhmä muodostetaan erillisen haun kautta syksyisin. Syksyn 2021 hakuaika oli 30.8.–17.9.2021.

Oulun teatterin Nuorten näyttämö – Yhtä suurta perhettä.
Oulun teatterin Nuorten näyttämö – Yhtä suurta perhettä. Kuvassa etualalla Saku Parkkisenniemi ja Iida Hotti, kuva Kaisa Tiri.

Osallistujat pääsevät perehtymään teatterin eri osa-alueisiin näytelmän kirjoittamisesta lavastuksen suunnitteluun ja näyttelemiseen yhdessä ammattilaisten kanssa. Vuoden mittainen sukellus teatterin maailmaan huipentuu yhdessä valmistettuun ensi-iltaan, joka esitetään osana Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalia. 

Lisätietoja Nuorten näyttämöstä: Jukka.Heinanen@oulunteatteri.fi   

 

Siirry sivun alkuun