Koululaisten teatteritehtävät

Teatteritehtävät opettajille ja kasvattajille, olkaa hyvä!

Olemme tehneet teatterin tehtäväpaketin avuksi opettajille ja kasvattajille, jotka haluavat purkaa katselukokemusta yhdessä oppilaiden kanssa.

Tutustu tästä tehtäväpakettiin.

Teatteriesitys on ainutkertainen tapahtuma, jota on mahdotonta jälkeenpäin katsoa uudestaan. Jokainen esitys vaikuttaa sekä tekijöihinsä että katsojiinsa, niin että esitys jää elämään erilaisina tulkintoina. Materiaalia on runsaasti eikä sitä ole valmiiksi ryhmitelty ikä- tai luokkatasojen mukaan.

Toivomme, että opettajat löytävät tehtävien joukosta omansa ja soveltavat niitä omien tarpeittensa mukaan. Osa tehtävistä on toteutettavissa keskustelemalla tai kirjoittamalla. Osa taas on toiminnallisia tehtäviä, joiden teettäminen saattaa vaatia hitusen enemmän valmistelua ja uskallusta.

Kaboom ja kuvittelun voima esityskuva
Oulun teatteri – Kaboom ja kuvittelun voima. Kuvassa Annika Aapalahti ja Aki Pelkonen, kuva Maiju Pohjanheimo

Näytelmä (englanniksi ”play”) pohjautuu pitkälti leikkimiseen: mitä jos olisi tällainen henkilö, joka joutuisi tällaiseen tilanteeseen… Siksi haluamme rohkaista eri aineiden opettajia ja kaikenikäisiä oppilaita siirtämään pulpetit hetkeksi sivuun ja tarttumaan myös toiminnallisiin tehtäviin.

Tehtäväpaketin ovat laatineet teatterin kummikoulun Myllytullin koulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorit Irene Härkönen ja Saara Hintsala sekä Oulun teatterin ohjaaja Heta Haanperä ja dramaturgi Jukka Heinänen. Tehtävät on tarkoitettu kaikkien vapaaseen käyttöön.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ideoita: teatteri@oulunteatteri.fi.

Siirry sivun alkuun