Yleisötyö

Teatterin toimintaan kuuluu yleisöyhteistyö, jonka avulla teatteri laajentaa toimintaansa esitysten valmistamisen rinnalla teatterin ja yleisön vuorovaikutuksen lisäämiseen. Yleisötyö vahvistaa ja monipuolistaa teatterin ja yleisön suhdetta.

Teatteri tarjoaa tietoja lapsille ja nuorille sopivista esityksistä. Päiväkotien ja koulujen aikataulut pyritään ottamaan huomioon esitysten ajankohtia suunniteltaessa. Esikouluryhmille on vuosittain järjestetty yhdessä Alaköökin (Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen- ja kulttuurikasvatuksen kehittämisyksikkö) kanssa Teatteri tutuksi -kierroksia, joissa tutustutaan kulissien takaiseen maailmaan. Lasten kulttuurikaupunki Oulu -kulttuuritapahtumiin liittyen järjestetään maksuttomia tapahtumia teatterilla.

Tarjoamme myös mahdollisuuden tutustua teatterin eri ammatteihin oppilaitosten harjoittelujaksoilla.

Talossa vierailee vuosittain kymmeniä ryhmiä tutustumassa teatterin salaisuuksiin. Esittelykierroksilla tavataan taiteilijoita ja teatterin muita ammattilaisia lavastamossa, puvustossa ja kampaamossa. Koeyleisöiksi kutsutaan mahdollisuuksien mukaan katsojia eri ikäluokista.

Teatteri tarjoaa myös opastusta ja apua omien esitysten tekemisessä sekä erilaisten tapahtumien järjestämisessä mahdollisuuksien mukaan (esim. yliopiston opiskelijoiden tapahtumat).

Joulukuussa 2017 teatterilla järjestettiin Lasten linnanjuhlat, jota kunnioitti läsnäolollaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen.

Perheteatteri tuottaa uutta teatteria

Vanhempien Akatemian kanssa yhteistyössä järjestetty draamakerho antaa perheille mahdollisuuden heittäytyä yhdessä teatterin maailmaan. 

Ikäihmisten kanssa tehdään monenlaista yhteistyötä

Oulun teatterissa on järjestetty kahteen otteeseen Seniorifestivaali, syksyllä 2017 ja 2018. Festivaalit sisälsivät kohderyhmälleen suunniteltua monipuolista ohjelmaa mielenkiintoisine sisältöineen.

Syksyllä 2017 kutsuttiin veteraanit ja omaishoitajat suuren näyttämön Koko Suomi kiittää -juhlakonserttiin. Konsertti oli osa Koko Suomi kiittää -hanketta ja Suomi100 -juhlallisuuksia. Teatterilaiset vierailevat myös usein Aleksinkulmassa eläkeläisyhdistysten tilaisuuksissa.

Kummitoiminta ja kouluyhteistyö

Kummikoulujamme ovat Myllytullin yhtenäinen peruskoulu, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio (jo 20 vuotta yhteistyötä) ja Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin ja Pikisaaren yksikkö. Teatterilla on myös kaksi kummipäiväkotia vuodessa.

Myös muiden eri oppilaitosten ja yliopiston opiskelijoiden kanssa teemme hedelmällistä yhteistyötä. Järjestämme myös kulttuuriopettajille ja äidinkielen opettajille keskustelutilaisuuksia esitysten yhteydessä. Päiväkotien kulttuurivastaavat ovat myös tärkeä yhteistyöryhmämme.

HUOM! Oulun koulujen 9. luokkalaisten kulttuuripassilla Oulun teatterin esityksiin pääsee 4,50 eurolla.

Teatteritehtävät opettajille ja kasvattajille, olkaa hyvä!

Teatterin kummikoulu Myllytullin yhtenäiskoulun opettajat ovat yhdessä teatterin dramaturgin kanssa laatineet teatteritehtäviä kaikkien vapaaseen käyttöön. Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ideoita: teatteri@oulunteatteri.fi.

Tutustu tästä tehtäväpakettiin.

Lisätietoja antaa

Anna Maria Luonuansuu
Asiakkuuspäällikkö
p. 044 703 7112
anna.luonuansuu@oulunteatteri.fi

Siirry sivun alkuun