Yleisöyhteistyö

Teatterin toimintaan kuuluu yleisöyhteistyö, jonka avulla teatteri laajentaa toimintaansa esitysten valmistamisen rinnalla teatterin ja yleisön vuorovaikutuksen lisäämiseen. Yleisöyhteistyö vahvistaa ja monipuolistaa teatterin ja yleisön suhdetta.

Teatteri tarjoaa tietoja lapsille ja nuorille sopivista esityksistä. Päiväkotien ja koulujen aikataulut pyritään ottamaan huomioon esitysten ajankohtia suunniteltaessa. Esikouluryhmille on vuosittain järjestetty yhdessä Alaköökin (Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen- ja kulttuurikasvatuksen kehittämisyksikkö) kanssa teatteriseikkailuja, joissa tutustutaan teatterin kulissien maailmaan. Lasten kulttuurikaupunki Oulu -kulttuuritapahtumiin liittyen järjestetään maksuttomia tapahtumia teatterilla.

Tarjoamme myös mahdollisuuden tutustua teatterin eri ammatteihin oppilaitosten harjoittelujaksoilla.

Talossa vierailee vuosittain kymmeniä ryhmiä tutustumassa teatterin salaisuuksiin. Esittelykierroksilla tavataan taiteilijoita ja teatterin muita ammattilaisia lavastamossa, puvustossa ja kampaamossa. Koeyleisöiksi kutsutaan mahdollisuuksien mukaan katsojia eri ikäluokista.

Teatteri tarjoaa myös opastusta ja apua omien esitysten tekemisessä sekä erilaisten tapahtumien järjestämisessä mahdollisuuksien mukaan (esim. yliopiston opiskelijoiden tapahtumat).

Joulukuussa 2017 teatterilla järjestettiin Lasten linnanjuhlat, jota kunnioitti läsnäolollaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen.

Oulun teatteri mukana Taidetestaajat suurhankkeessa

Oulun teatteri on valittu 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka ovat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhanketta.

Rautatie -näytelmä  on mukana hankkeessa ja lukuvuoden 2017 – 2018 aikana sen tulee näkemään suuri joukko Pohjois-Pohjanmaan alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen. Oulun teatteri pääsi mukaan syksyllä 2018 käynnistyvään Taidetestaajien jatkohankkeeseen.

Perheteatteri ja Nuorten Näyttämö tuottavat uutta teatteria

Vanhempien Akatemian kanssa yhteistyössä järjestetty draamakerho antaa perheille mahdollisuuden heittäytyä yhdessä teatterin maailmaan. Toiminta huipentuu perheiden noustessa itse teatterin lavalle Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla jälleen toukokuussa 2018.

Oulun kaupunginteatterin Nuorten Näyttämö aloitti toimintansa lokakuussa 2015. Tarkoituksena on tarjota Oulun seudun nuorille mahdollisuus harrastaa teatteria ammattiteatterin suojeluksessa. Myös Nuorten Näyttämö esiintyy Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla.

Ikäihmisten kanssa tehdään monenlaista yhteistyötä

Suosittuja Seniorisoppa-esityksiä ja -konsertteja järjestetään teatterilla joka viikko. Esitykset jalkautuvat myös Oulun alueen hoito- ja palvelukoteihin. Tiedustelut Seniorisoppa-asioissa Merja Larivaaralta osoitteesta teatteri@ouka.fi.

Syksyllä 2017 kutsuttiin veteraanit ja omaishoitajat suuren näyttämön Koko Suomi kiittää -juhlakonserttiin. Konsertti oli osa Koko Suomi kiittää -hanketta ja Suomi100 -juhlallisuuksia. Teatterilaiset vierailevat myös usein Aleksinkulmassa eläkeläisyhdistysten tilaisuuksissa.

Kummitoiminta ja kouluyhteistyö

Kummikoulujamme ovat Myllytullin yhtenäinen peruskoulu, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio (jo 20 vuotta yhteistyötä) ja Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin ja Pikisaaren yksikkö. Teatterilla on myös kaksi kummipäiväkotia vuodessa.

Myös muiden eri oppilaitosten ja yliopiston opiskelijoiden kanssa teemme hedelmällistä yhteistyötä. Järjestämme myös kulttuuriopettajille ja äidinkielen opettajille keskustelutilaisuuksia esitysten yhteydessä. Päiväkotien kulttuurivastaavat ovat myös tärkeä yhteistyöryhmämme.

Teatterin ja kummikoulu Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion sekä Kastellin lukion kanssa järjestettiin taiteilijatapaaminen 9.11.2015 Taivaslauluun liittyen.

HUOM! Oulun koulujen 9. luokkalaisten kulttuuripassilla Oulun teatterin esityksiin pääsee 4,50 eurolla.

Teatteritehtävät opettajille ja kasvattajille, olkaa hyvä!

Teatterin kummikoulu Myllytullin yhtenäiskoulun opettajat ovat yhdessä teatterin dramaturgin kanssa laatineet teatteritehtäviä kaikkien vapaaseen käyttöön. Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ideoita: teatteri@ouka.fi.

Tutustu ja tulosta tehtäväpaketti.

Lisätietoja antaa

Anna Maria Luonuansuu
Asiakkuuspäällikkö
p. 044 703 7112

Siirry sivun alkuun