Yleisötyö

Silta yleisön ja teatterin välillä

Yleisötyö syventää katsojan ja teatterin välistä suhdetta ja eri yleisötyömuotojen avulla teatterista voi tulla katsojalle tuttu ja turvallinen olohuone, johon voi tulla esitysten lisäksi keskustelemaan, kokeilemaan ja tutustumaan teatteriin ja sen esitysten teemoihin syvällisemmin.  

Yleisötyömuotoihin kuuluvat muun muassa:

  • teosesittelyt
  • keskustelutilaisuudet
  • teatterikierrokset
  • työpajat
  • yhdessä yleisön kanssa tehtävät projektit
  • koulu-ja päiväkotiyhteistyö
  • vierailut erilaisissa tilaisuuksissa ja yleisötapahtumien järjestämiset

Kaikkien
teatteri

PikiTalk

Räväkkä, tärkeisiin ja tunteita herättäviin alueellisiin ilmiöihin syventyvä after work –hetki ja erilainen viikonlopun aloitus.

Syksyisin kerran kuussa järjestettävä PikiTalk tarttuu rohkeasti kipeisiin aiheisiin, joiden teemat kumpuavat Oulun teatterin ohjelmistosta.

Lue lisää

Koulut ja päiväkodit

Yhteistyömme päiväkotien ja koulujen kanssa on monipuolista. Teatterikierrokset, teatteridiplomi ja kummikoulutoiminta tekevät teatteria tutuksi lapsille.

Lue lisää

Tarinoiden taikaa!

Leppoisaa yhdessäoloa kulttuurin äärellä. Maukkaiden pullakahvien lisäksi tarjolla on kattaus taidemaistiaisia.

Ikäihmisten kahveilla on muun muassa päästy kuulemaan koskettavaa laulua ja ajatuksia herättäviä tarinoita.

Lue ilsää

Open Stage

Oulun teatterin oma ilta nuorille. Open Stagella Pikisalin lava on vapaa ja kaikki taiteenlajit ovat mahdollisia.

Open Stagella voit esittää musiikkia, monologia, sirkusta, stand uppia, tanssia, runoutta, räppiä, puheenpartta, improa tai ilmakitarointia. 

Lue lisää

Taidetestaajat

Oulun teatteri on ollut mukana Taidetestaajissa vuodesta 2017 alkaen. Taidetestaajat tuo kaikki kasiluokkalaiset taiteen pariin.

Lue lisää

Nuorten näyttämö

Suursuosion saavuttaneella Nuorten näyttämöllä nuoret pääsevät tekemään teatteria ammattilaisten opastamana.

Osallistujat perehtyvät teatterin eri osa-alueisiin näytelmän kirjoittamisesta lavastuksen suunnitteluun ja näyttelemiseen yhdessä ammattilaisten kanssa.

Lue lisää

Koeyleisöksi?

Otamme koeyleisöksi yleishyödyllisiä ryhmiä, joilla ei ole muuten mahdollisuutta päästä teatteriin. Yhteydenotot yleisötyövastaava Heidi Jäärnille.

Yhteystiedot täältä

Lähelle ihmistä

Yleisötyön yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuoda teatteri lähelle ihmistä. Etsiä ja kutsua teatterin pariin myös heitä, joille teatteritaide on vierasta. Yleisötyön tehtävänä on nähdä ja kuulla ihmisiä, madaltaa kynnystä tulla teatteriin ja kokea yhdessä teatterin taikaa.  

Yleisötyössä pyritään vuorovaikutukseen ihmisten kanssa ja sen avulla voidaan pureutua myös ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisesti merkittäviin teemoihin. Yleisötyön tehtävänä on sekä rikastuttaa ja laajentaa aktiivisesti teatterissa käyvien ihmisten teatterikokemuksia että tarjota auttava käsi heille, joiden on vaikeaa päästä osaksi “rohkeasti uusiutuvaa kaikkien teatteria”. 

Henkilöitä teatterikierroksella menossa teatterin lavastamoon.
Päiväkotiryhmä teatterikierroksella suurella näyttämöllä