Lasten teatterifestivaali

9.–12.4.2025

Teoshaku käynnissä vuodelle 2025  

Oulun lasten teatterifestivaali etsii ammattimaisesti korkeatasoista esittävää taidetta ohjelmistoonsa 9.–12.4.2025.

Valitut teokset saavat 1–3 esityskertaa festivaalin aikana hyvin varustetuilla näyttämöillä. Festivaali maksaa esityksen matka- ja majoituskulut ja kohtuullisen esiintymiskorvauksen. Hakemuksen tulee sisältää teosesittely, vierailun kustannusarvio, sähköinen tallennelinkki, tekninen rideri valo- ja lavakarttoineen sekä tieto siitä, kumman festivaalin (lasten vai nuorten) ohjelmistoon teoksella haetaan.

Lähetä hakemus osoitteeseen: sari.tanner@oulunteatteri.fi. Haku päättyy 15.9.2024. 

Lapset teatterin taikapiirin äärelle  

Festivaalin idea on hyvin yksinkertainen: tuoda Ouluun mahdollisimman hyviä ammattilaisten tekemiä esityksiä lapsille. Meille lapsi ei ole arvokas vain tulevaisuuden aikuiskatsojana, vaan tässä ja nyt, senikäisenä kuin on.

Olemme itse sen verran innoissamme teatterin mahdollisuuksista vaikuttaa ajatteluun, kokemukseen itsestä ja muista, käsitykseen kauneudesta sekä yhteydestä ihmisten välillä, että haluamme sen taikapiiriin ihan kaikenikäiset. Kykyä kuvitelmiin, empatiaan ja laajaan ajatteluun tarvitsee ihan jokaisenikäinen.  

Selaa vuoden 2024 festivaaliesitettä täältä!  

Uteliaisuus yhdistää  

Festivaalin tekijöitä ja kokijoita yhdistää uteliaisuus: mitä ihmeellistä ja kummallista saamme tänään yhdessä aikaan. Haluamme ruokkia tätä uteliaisuutta, juhlia mielikuvitusta, muistuttaa siitä mikä ihme jokainen ihminen on. Ihme voi olla näyttämöltä taianomaisesti katoava kukkaruukku, mutta se on myös ihan tavallinen asia: ihmisten välillä syntyvä kokemus siitä, että ei ole yksin. 

Parhaimmillaan teatteriesityksessä ja sen jälkeen tuntuukin siltä, ettei olekaan ainoa, jolla on tällainen kokemus tai ajatus, tunnistaa jotain yhteistä, joka lohduttaa ja helpottaa.   

Esitys voi vaatia katsomaan hiljaa paikallaan, tai se voi pyytää äänekkäästi osallistumaan joka käänteessä niin, että osallistuminen vaikuttaa esityksen kulkuun.

Esitys voi itkettää tai naurattaa, tai sen äärellä voi hämmästyä, ällistyä tai mennä hiljaiseksi. Joka tapauksessa se tulee valmiiksi vasta kun sinä koet sen: yhdistettynä juuri sinun ajatuksiisi, tunteisiisi ja kokemukseesi maailmasta. Ilman sinua ei ole esityksiäkään. Sinulla on väliä.   

Festivaali uudistui  

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali on tuonut jo yli 40 vuotta teatteritaiteen iloa lapsille ja nuorille. Keväällä 2024 festivaali uudistui, kun sen ohjelmisto nuorille ja lapsille eroteltiin ensimmäistä kertaa omille festivaaliviikoilleen. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.  

Monipuolista yhteistyötä   

Festivaali järjestetään aina monimuotoisessa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Pääkumppaneina ovat muuan muassa Kulttuuritalo Valve, JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Balettikoulu Sinikello, Flow Productions ja Akseli Klonk. Festivaali haluaa satsata koko alueen kulttuuritoimintaan ja arvostaa laajaa yhteistyötä sekä ammattilaisten asiantuntemusta eri esittävän taiteen aloista. 

Palkinnot  

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalille myönnettiin Lasten ja nuorten teatteriteko -palkinto arvostetussa teatterialan Thalia-gaalassa, Helsingin Svenska Teaternissa 11.3.2012. Sitä kiitettiin ansiokkaasta ja monipuolisesta lasten ja nuorten kulttuurin esittelystä ja edistämisestä pitkän historiansa aikana.

Ohjelmisto-ehdotukset  

Ehdotuksia festivaaliohjelmistoon voi lähettää aina taiteelliselle johtajalle. Festivaalille on avoin ohjelmistohaku toukokuusta lokakuuhun.

Yhteystiedot

Taiteellinen johtaja
Alma Lehmuskallio
044 703 7011

Tuotantopäällikkö
Sari Tanner
044 703 7113

Ryhmävaraukset 
Kristiina Vaali 
050 389 1340