Saapuminen

Tältä sivulta löydät kaiken oleellisen tiedon onnistuneeseen teatterivierailuun!

Saapumisohjeet

Oulun teatteri on rakennettu upealle paikalle meren äärelle torinrantaan, Vänmannin saarelle.

Teatteri sijaitsee aivan keskustassa eli paikan päälle pääsee helposti kävellen. Maailman parhaana talvipyöräilykaupunkinakin palkittu Oulu tarjoaa myös hyvät pyöräilyreitit teatterille saapumiseen. Teatterin edessä on polkupyöräteline, johon pyörän voi jättää teatterivierailun ajaksi. 

Bussilla teatterille saapuessa voi stressin parkkipaikan miettimisestä ja etsimisestä unohtaa. Oulun seudun liikenteen bussit kulkevat kätevästi aivan kävelymatkan päästä teatterista. Tarkempaa tietoa bussien aikatauluista löydät Oulun seudun liikenteen sivuilta

Oulun rautatieasema sijaitsee noin 1,5 kilometrin päästä teatteritalosta. Reitti asemalta teatterille kulkee Hallituskatua pitkin, Otto Karhin puiston läpi ja Pakkahuoneenkatua pitkin Kaarlenväylälle. VR:n aikataulut löydät täältä

Tule ajoissa! Myöhästyneet pääsevät saliin vasta väliajalla. 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Pysäköinti

Teatterilla ei ole käytössään omaa parkkipaikkaa, vaan autot voi jättää esimerkiksi läheisille Torinrannan pysäköintipaikoille. Pysäköinti on maksullista kello 8–18. Lisätietoa pysäköinnistä löydät Oulun kaupungin sivuilta. Lisäksi kallioparkki Kivisydän sijaitsee aivan teatterin läheisyydessä. Lähin Kivisydämen hissiyhteys on osoitteessa Kauppurienkatu 8. 

Parkkipaikat saattavat olla melko täynnä, joten pysäköimiseen on hyvä varata riittävästi aikaa. 

Huom! Kirjaston remontin vuoksi kirjaston parkkipaikat eivät ole käytössä. 

Narikka

Naulakkomaksu on 3 €/hlö. Yleisön käytössä on myös vartioimaton naulakko, joka on maksuton. 

Käsiohjelma

Käsiohjelma syventää teatterikokemusta ja antaa teatterikävijälle tarkempia tietoja teoksesta, työryhmästä ja esityksen tekemisestä. Käsiohjelmia myydään lipunmyynnissä ja narikassa. Käsiohjelman hinta vaihtelee näytöskohtaisesti kahdesta eurosta viiteen euroon.

Väliaika

Mahdollisesta väliajasta ilmoitetaan esityskohtaisesti. Väliajan kesto on noin 20 minuuttia. Väliaikatarjoilut voi ostaa ennakkoon Oulun teatterin verkkokaupasta kaksi vuorokautta ennen esitystä tai paikan päällä ennen esitystä. Tilaamalla väliaikatarjoilut ennakkoon vältät jonottamisen väliajalla.  

Näyttämöt

Oulun teatterista löytyy yhteensä neljä näyttämöä:

  • Suuri näyttämö (530 paikkaa)
  • Pieni näyttämö (133 paikkaa)
  • Vinttikamari (79 paikkaa)
  • Pikisali (150 paikkaa)

Esteettömyys

Oulun teatterissa on esteetön pääsy kaikkiin tiloihin. Teatterin aulasta oikealta, ravintola Auliksen läheisyydestä löytyy hissi ylempiin kerroksiin. Henkilökuntamme auttaa mielellään tarvittaessa! 

Lipunmyyntipisteissä asioitaessa pyydämme ilmoittamaan pyörätuolin käytöstä. Kaikissa katsomoissa on myynnissä kaksi pyörätuolipaikkaa / esitys. Avustajapaikka sisältyy pyörätuolipaikkaan. Pyörätuolipaikat ja avustajapaikat ovat myynnissä lippukaupoissa ja puhelinpalvelussa sekä Lippu.fi:ssä. Tiedustelut mahdollisista lisäpaikoista lipunmyynnistä. 

Avustajat (esimerkiksi näkö- tai kehitysvammaisen asiakkaan tai sotaveteraanin) saavat ilmaislipun esityksiin. Nämä liput saa Oulun teatterin lipunmyynnistä, Kaarlenväylä 2. 

Järjestelmä kuulolaitteille 

Teatterin suurella näyttämöllä on järjestelmä kuulolaitteita varten. Lisäksi Pikisalissa ja lipunmyynnissä on käytössä induktiosilmukat. Muilla näyttämöillä ei ole kuuntelujärjestelmiä. Jos katsojalla ei ole omaa kuulolaitetta, teatteri antaa käyttöön infrapunavastaanottimen ja kuulokkeet. 

Jos katsojalla on oma kuulolaite, teatteri antaa käyttöön infrapunavastaanottimen ja induktio-kaulanuhan. Tämä edellyttää, että kuulolaitteesta löytyy ”T-asento”. Kun kuulolaite on T-asennossa, se vastaanottaa äänet induktiokaulanauhalta ts. näyttämöltä. 

Vammaiskortti-kohde 

Oulun teatteri on mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Olethan meihin yhteydessä, mikäli huomaat palveluissamme parannettavaa. Lisätietoja EU:n Vammaiskortista löydät osoitteesta vammaiskortti.fi.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi tiedustella virastomestareilta esitysten yhteydessä tai puhelimitse numerosta 044 703 7137. Virastomestarit palvelevat ja neuvovat teatterin yleisötiloissa. Heidän työpisteensä on ala-aulassa pääovien vieressä.