Liput

Lipunmyynti­kanavat

Teatterin verkkokauppa
Teatteritalon lipunmyynti

Avoinna keskiviikosta lauantaihin kello 12–19 ja tuntia ennen esitysten alkua.

Teatteritalon lipunmyynti palvelee 8. kesäkuuta saakka ja aukeaa jälleen 7. elokuuta.

Lippu.fi

Tutustu Lippu.fi:n maksutapoihin ja Lippupisteen kuluttajilta perittäviin palvelu- ja toimitusmaksuihin.

Maksutavat

Maksutavat teatteritalon lipunmyynnissä
 • Käteinen, maksukortit
 • Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelit
 • SmartumPay
 • Tyky+-kulttuurisetelit
 • Edenred-kortti ja -virikesetelit sekä Edenred Pay
 • ePassi (vain kertaluontoinen maksu: puhelinnumeron perusteella tehtävä veloitus)
 • Oulun teatterin lahjakortti
 • Oulun teatterin logolla varustetut Lippu.fi-lahjakortit
Maksutavat teatterin verkkokaupassa
 • Verkkopankkimaksu
 • maksukortti Visa/Master (debit/credit)
 • Oulun teatterin lahjakortti
 • Oulun teatterin logolla varustettu Lippu.fi-lahjakortti

Oulun teatterin verkkokaupassa maksuvälineenä eivät käy SmartumPay ja ePassi. 

Hintakategoriat

Suuren näyttämön katsomo on jaettu kahteen erihintaiseen paikkakategoriaan. Keskikatsomon parhaat paikat kuuluvat A-kategoriaan ja paikat aivan edessä, sivuilla ja takana kuuluvat hiukan edullisempaan B-kategoriaan.

Alennukset

Oulun teatteri tarjoaa alennuslippuja omiin esityksiinsä ja osaan vierailuista. Alennukseen oikeuttava kortti on esitettävä. Alennuslippuja myydään:

 • alle 26-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille

Ennakkoesityksiin kaikki liput alennuslipun hinnalla.

Sotiemme veteraaneilla on mahdollisuus saada vapaalippuja Oulun teatterin omiin esityksiin viikkoa ennen esitystä, mikäli esityksessä on tilaa. Vapaalipun voi saada veteraani ja hänen puolisonsa tai saattajansa. Vapaalipun saa Oulun teatterin lipunmyynnistä. Veteraanilippu ei käy teatterilla oleviin vierailuesityksiin.

Lippua haettaessa mukana on oltava jokin seuraavista todistuksista: rintamasotilas, rintamapalvelus- tai rintamatunnus, veteraanimerkinnällä varustettu KELA-kortti tai Sotainvalidien Veljesliiton jäsenkortti.

Wörtti-lippu

Wörtti-lippu on alle 26-vuotiaiden oma alennuslippu. Jos esitykseen on tilaa tuntia ennen näytöksen alkua, osta Wörtti-lippu hintaan 10 euroa. Wörtti-lipun voi ostaa vain teatterin myyntipalvelusta.

Kaikukortti

Kaikukortilla pääsee maksutta Oulun teatterin omiin esityksiin. Tämä ei koske vierailuesityksiä, musikaaleja, oopperoita eikä ensi-iltoja. Lippu sisältää itsepalvelunarikan sekä käsiohjelman. Kaikukortilla ei voi tehdä varauksia, vaan liput lunastetaan aikaisintaan viikkoa ennen esitystä Oulun teatterin lipunmyynnistä, mikäli tilaa on.

Kaikukortilla saatavia lippuja on rajattu määrä per esitys.

Katsomokartat

Suuri näyttämö

Klikkaa kuvaa, niin se suurenee.

Pieni näyttämö

Klikkaa kuvaa, niin se suurenee.

Lahjakortit

Oulun teatteriin voi ostaa lahjakortteja teatteritalon lipunmyynnistä ja Oulun teatterin verkkokaupasta osoitteesta oulunteatteri.lippu.fi.

Oulun teatterin lahjakortti on ostettavissa haluamalleen summalle ja on voimassa vuoden (12 kk) ostopäivästä. Lahjakortti käy maksuvälineenä kaikkiin teatterin ohjelmistossa oleviin esityksiin ja sillä voi ostaa myös käsiohjelman sekä maksaa narikkamaksun. Lahjakortti käy maksuvälineenä Oulun teatterin verkkokaupassa.

Ensi-illan kausikortti

Ensi-illan kausikortti sisältää neljä suuren näyttämön ensi-iltaa omalla paikalla. Näytäntökautena 2024–2025 kausikortin ensi-illat ovat Ainoa kotini (24.8.2024), Saiturin joulu (9.11.2024), Kinky Boots (1.2.2025) sekä vielä julkaisematon näytelmä (5.4.2025). Kausikortin hinta on 173, 50 euroa sisältäen 4, 50 euron palvelumaksun. 

Halutessaan kausikorttiin kuuluvan ensi-iltalipun voi vaihtaa saman näytelmän toiseen esitykseen 10 euron vaihtomaksua vastaan. Vaihto tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen esitystä. Kausikortteja on rajoitetusti ja ne ovat myynnissä 24.8. saakka.

Tietoa lipuista

Lipunhinta muodostuu kantahinnasta, palvelumaksusta ja ostopaikasta riippuvista tilaus- ja toimitusmaksuista. Teatterin lipunmyynnissä lipunhintaan ei lisätä tilaus- tai toimitusmaksuja.

Yksittäisliput tulee lunastaa viikon kuluttua varauksesta ja ryhmävaraukset kuukautta ennen esitystä.

Muista tarkistaa lippusi.

Lippujen vaihtaminen

Jo ostetun lipun voi halutessaan vaihtaa toiseen esitysajankohtaan vaihtomaksua vastaan. Vaihtomaksu on 10 euroa / tilaus. Mikäli uusi lippu on kalliimpi kuin alkuperäinen, asiakkaan tulee maksaa vaihtomaksun lisäksi hintojen erotus. Vaihto tulee tehdä vähintään viikkoa ennen esitystä. Vaihtoja ei tehdä yli 10 lipun ryhmävarauksiin. Vaihdon voi tehdä ainoastaan teatterin omassa lipunmyynnissä.

Esityksen peruuntuminen

Näytäntö peruuntuu vain ylivoimaisen esteen sattuessa esimerkiksi näyttelijän sairastuessa. 

Tällöin asiakas voi vaihtaa lipun saman näytöksen toiseen esitykseen tai saa rahat takaisin. Toimitusmaksua ei palauteta lippupalautuksen yhteydessä tai lippua vaihdettaessa.  

Lipun vaihdot tulee tehdä teatterin lipunmyynnissä. Rahapalautukset peruuntuneesta esityksestä voi hakea Lippu.fi:n lomakkeella.   

Teatteri ei vastaa muista peruutuksen tai force majeure -tapausten asiakkaalle aiheuttamista kustannuksista. Teatteri pidättää itsellään oikeuden hintojen ja ohjelmiston muutoksiin.