Tietosuojarekisteri

Laatimispäivä 21.5.2018

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen 2016/679 sekä henkilötietolain 523/1999 10 §:n mukainen tietosuojaseloste ja seloste käsittelytoimista.

Kun käytät palveluitamme, esimerkiksi ostat lippuja, luotat, että käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Tämä on suuri vastuu ja työskentelemme kovasti suojellaksemme tietojasi ja pitääksemme ne sinun hallinnassasi.

REKISTERIN NIMI

Asiakasrekisteri, lipunmyynti Ticketmaster Suomi Oy

REKISTERINPITÄJÄ

Oulun kaupunginteatteri Oy
Käyntiosoite: Kaarlenväylä 2, 90100 Oulu
Postiosoite: PL 5 90015 Oulun kaupunki
p. 08 5584 7000, teatteri@ouka.fi

MIKSI KERÄÄMME DATAA?

Haluamme parantaa asiakkaan ja teatterin välistä asiakassuhdetta.

Ensisijaisena perusteena tietojen keräämiseemme ja käsittelyyn on asiakassuhteiden hoitaminen, kehittäminen ja parannus (asiallinen yhteys). Tämä tarkoittaa, että henkilötietojasi keräämällä voimme tehdä palveluistamme sinulle henkilökohtaisempia ja käyttäjäystävällisempiä. Henkilötietojen käsittely voi perustua myös asiakkaan suostumukseen tai asiakkaan teatterille antamaan toimeksiantoon.
Lue tarkemmin nettisivujemme evästeiden käytöstä täältä.

Palvelujen tarjoaminen ja lipunmyynti

Käytämme tietojasi teatterin palveluiden tuottamiseen, kehittämiseen ja seurantaan sekä asiakaspalvelun toteuttamiseen, jotta sinä asiakkaana saisit parhaita mahdollisia palveluja ja asiakaspalvelua helposti ja nopeasti. Käytämme tietojasi myös sen varmistamiseen, että palvelumme toimivat tarkoitetulla tavalla, muun muassa lippujen varauksen tai esitysten peruuntumisten yhteydessä.

Viestintä ja markkinointi

Vain sinun luvallasi hyödynnämme henkilötietoja asiakaskannan analysointiin ja luokitteluun, jotta voimme kohdentaa juuri sinua kiinnostavat viestimme ja markkinointimme oikein. Lisäksi käytämme keräämiämme tietoja sähköisten palvelukanavien (kuten verkko- ja mobiilipalvelut) seurantaan ja tilastointipalvelujen kehittämiseen, markkinointitarkoituksiin ja asioinnin helpottamiseen, jotta sinun olisi entistä helpompaa hyödyntää palveluitamme.

Asiakaspalautteet ja hyvityspyynnöt

Käytämme henkilötietojasi asiakaspalautteen käsittelyyn ja siihen vastaamiseen. Lisäksi annettuja henkilötietoja, kuten yhteystietoja ja maksutietoja, tarvitaan hyvityspyyntöjen ja korjausvaatimusten käsittelyyn, vastaamiseen ja maksamiseen.

Tietojen käsittely on ulkoistettu Ticketmaster Suomi Oy:lle (0110928-6).

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME JA MITEN NIITÄ YLLÄPIDETÄÄN?

Haluamme sinun ymmärtävän, millaisia tietoja keräämme käyttäessäsi palveluitamme.

Keräämme tietojasi tarjotaksemme sinulle parempia palveluita. Perustiedot, kuten nimi, henkilötunnus (ainoastaan laskutusasiakkailta), osoite, puhelinnumerot, sähköpostiosoite ja asiakastunnisteet tarvitaan esimerkiksi lippuja ostaessasi. Mikäli olet rekisteröitynyt lipunmyyntijärjestelmään, keräämme lisäksi työnantajaa sekä asemaa tai tehtävää yhteisössä koskevat tiedot, kun edustat yhteisöäsi.

Palvelu-, myynti-, maksu- ja tapahtumatietoja keräämme, jotta jokainen palvelunostotilanne olisi sinulle mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Jotta tietosi pysyvät ajan tasalla, keräämme lisäksi tiedonkäsittelyyn liittyviä lokitietoja, esimerkiksi milloin ja miten rekisterintietojasi on viimeksi muokattu/päivitetty.

Pidämme yllä ja päivitämme tietoja suoramarkkinoinnin ja asiakasviestinnän suostumuksista ja kielloista, joista sinä päätät itse. Pyrimme kohtuullisin keinoin pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeellisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja.

Päivitäthän meille tietosi, mikäli niissä tapahtuu muutoksia.

MISTÄ TIEDOT SAADAAN?

Keräämme asiakkaisiimme liittyviä tietoja ensisijaisesti asiakkaalta itseltään tilauksen tai rekisteröitymisen yhteydessä, palveluiden oston ja käytön yhteydessä, internetpalvelun omat tiedot -osiossa, asiakaspalvelutapahtumien yhteydessä sekä muutoin suoraan asiakkaalta. Asiakkaaseen liittyviä tietoja syntyy teatterin tietojärjestelmiin myös muiden palveluiden käytön yhteydessä, esim. tilavuokraukset.

TIETOJESI JAKAMINEN JA LUOVUTTAMINEN

Voimme luovuttaa rekisterin sisältämiä tietoja kolmansille osapuolille kulloinkin voimassa olevan henkilötietolainsäädännön sallimin ja velvoittamin tavoin.

Osana lipunvälitystoimintaa Ticketmaster Suomi Oy luovuttaa henkilötietoja säännönmukaisesti niille tapahtumanjärjestäjille, joiden tilaisuuksiin tai tapahtumiin olet ostanut lippuja, lahjakortteja tai muita tuotteita, ja joihin sinulla on siten myös asiakassuhde. Ticketmasterin tietokanta edesauttaa ja nopeuttaa asiakkaiden palvelua Ticketmasterin myyntipisteissä (esim. Oulu10 palvelupisteet). Myyntipisteet myyvät teatterin lippuja ja pystyvät lisäämään, täydentämään ja päivittämään asiakkaiden tietoja.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa lainsäädännön niin edellyttäessä myös viranomaisille.

Tietoja luovutetaan 3. osapuolelle vain seuraavissa tapauksissa:

  • Teatteriravintola Vänmannille suoramyyntitarkoitukseen asiakkaan pyynnöstä
  • Tiedot ovat valtakunnallisen Ticketmasterin käytössä (myyntipisteet)
  • Asiakkaan pyynnöstä välitämme hänen lunastamiaan (ylimääräiseksi jääneitä) lippuja kolmansille osa

Muissa tapauksissa tietojasi ei luovuteta ulkopuolisille tai EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Sinä voit koska tahansa kieltää tietojesi käytön ja luovuttamisen suoramarkkinointiin.

TIETOSI OVAT MEILLÄ TURVASSA

Kaikki keräämämme henkilötietosi ovat meillä asianmukaisesti suojattu. Rekisterinpitäjä eli Ticketmaster Suomi Oy kerää tiedot tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin keinoin suojattuja, ja niihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Teatterin ja muun lippujen jälleenmyyjän rekisterin käyttöoikeus edellyttää Ticketmasterin myöntämää käyttäjätunnusta. Ticketmaster määrittää myös käyttäjälle myönnettävän käyttöoikeustason. Lisäksi Ticketmaster on sopimuksellisin keinoin huolehtinut siitä, että henkilötietoja sen lukuun käsittelevä yhteistyökumppani on sitoutunut henkilötietojen suojaamiseen myös omien työntekijöidensä toimien osalta.

Rekisterin tiedot sijaitsevat Ticketmasterin ylläpitämissä järjestelmissä. Rekisterin käyttäjillä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana, joiden perusteella jokainen sisäänkirjautuminen voidaan todentaa ja yksilöidä.

SINULLA ON OIKEUS OMIIN TIETOIHISI

Sinulla on henkilötietolain 26§:n mukaisesti oikeus tarkastaa milloin tahansa, mitä sinua koskevia tietoja lipunmyyntijärjestelmään on talletettu. Sinulla on myös oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista tai tietojesi poistamista kokonaan.

Lisäksi sinulla on oikeus kieltää käsittelemästä sinua itseäsi koskevia tietoja suoramainontaan, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Tarkastuspyyntö tulee lähettää sähköisesti tai kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella:

Oulun kaupunginteatteri Oy
Tarja Ylisirniö
PL 5, 90015 OULUN KAUPUNKI

Asiakkaalla on mahdollisuus korjata, poistaa ja lisätä talletettavia tietoja ilmoittamalla asiakaspalveluhenkilöstölle teatteri@ouka.fi.

Siirry sivun alkuun