Tuiran kamarikuoro Sopraanon kuolemaMurhamysteeristä kertova pienoisooppera

Sopraanon kuolema on yksinäytöksinen, kolmikohtauksinen pienoisooppera, jonka kesto on noin tunti. Tarina on murhamysteeri, jossa Sopraanon ohella päähenkilöinä on Sopraanon kuolemaa tutkiva Etsivä, Kriitikko, Altto, Kapellimestari, kapellimestarin Agentti ja joukko torikahvilan asiakkaita ja tarjoilijoita. Sopraanon kuoleman esittää Tuiran kamarikuoro. Teoksen säestyskokoonpano koostuu neljän soittajan muodostamasta salonkiorkesterista (klarinetti, viulu, kontrabasso ja piano).

”Vain vähän syitä on murhaan: Yleensä on kyse rakkaudesta, mustasukkaisuudesta, kateudesta, kostosta tai rahasta.”

Tuiran kamarikuoro

Vuonna 1969 perustetussa Tuiran Kamarikuorossa laulaa n. 50 laulajaa. Sitä on vuodesta 1998 johtanut Risto Laitinen. Kuoron äänenhuoltaja on laulupedagogi Sari Hourula. Kamarikuoromusiikin ohella Tuiran Kamarikuoro on esittänyt lukuisia suurimuotoisia kuoro-orkesteriteoksia yhteistyössä Oulu sinfonian ja Kemin kaupunginorkesterin kanssa (mm. Mozartin, Dvorakin ja Kostiaisen Requiemit, Haydnin Luominen ja Vuodenajat, Mendelsohnin Sinfonia no. 2, Orffin Carmina Burana). Vuosina 1990-2010 Tuiran kamarikuoro on avustanut Oulun oopperaa lähes vuosittain (mm. Verdin La Traviata ja Naamiohuvit, Stravinskyn Hulttion tie ja Kokkosen Viimeiset kiusaukset).

Keväällä 2018 kuoro osallistui Kemin kaupunginorkesterin tuottaman Aulis Sallisen oopperan Punainen viiva esityksiin ja keväällä 2020 Oulun teatterin tuottaman Beethovenin Fidelio-oopperan esityksiin. Syksyllä 2019 kuoro juhli 50-vuotista taivaltaan konsertilla, joka oli osa Uuden musiikin lokakuun musiikkiviikkoa. Juhlakonsertin ohjelma koostui kolmesta kantaesityksestä (J. Tötterström Trubaduuri, L. Nurkkala Komeetta ja R. Laitinen Kosmos).

  • Pikisali
  • Esitys lauantaina 10.10. klo 19
  • Kesto n. 1 t
  • Liput 25 € / 20 €
  • Pikisalin ovet avataan 45 minuuttia ennen esitystä. Esitys on K18 anniskelukatsomon takia.

Tekijät

  • Ohjaus Tuula Väänänen
  • Sävellys Risto Laitinen
  • Libretto Tuulia Aho

Kuvat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun