Joel Härkönen ja työryhmä Post-KabareeDraaman jälkeinen spektaakkeli

Tervetuloa kokemaan maailmanlaajuinen, universumin säihkyvin, tuorein, dramaattisin, ainutkertaisin spektaakkeli Pikisalin uumeniin! Hyppää kanssamme karuselliin!

Post-Kabaree on Joel Härkösen ohjaama, yhdessä työryhmän kanssa luotu ennennäkemätön spektaakkeli 20-luvun kabareenäyttämöksi muuntuvassa Pikisalissa.

Post-Kabaree on kaikkea sitä, mitä kabareessa rakastetaan: laulua, musiikkia, tanssia, komediaa, sirkusta ja akrobatiaa – tässä illassa kaikki esittävän taiteen muodot ja kaikki yleisön tunteet ovat mahdollisia. Esitys rakentaa numeroiden kollaasin, jota yleisö seuraa tiivisti kaiken keskellä ja on osa sitä.

Luvassa on 360 asteen spektaakkeli ja rapistunutta, dekadenttia 1920-luvun tunnelmaa tuotuna tähän päivään. Pikisalin keskelle on rakennettu kabaree-karuselli, jonka ympärillä katsojat saavat kuulla toinen toistaan upeampia ja ainutlaatuisempia sävellyksiä sekä nauttia kokonaisvaltaisesta elämyksestä. Baari on auki läpi illan!

Post-Kabaree on esitys, joka käsittelee unelmia. Esitys luo maailman, jossa jokainen voi hyväksyä itsensä ja toisensa sellaisena kuin on: epätäydellisenä ja keskeneräisenä: kokonaisena!

Lisäksi esityksen äänisuunnittelija-muusikko, Härkösen luottotyöpari Veli-Ville Sivén on yhdessä työryhmän kanssa säveltänyt näyttämölle 15 uutta biisiä, joita esiintyjistä muodostettu bändi tulkitsee soittaen perinteisten soittimien lisäksi romumetallista valmistettuja instrumentteja!

Produktio toteutetaan yhteistyössä nykysirkusryhmä Agit-Cirkin kanssa.

Tule aloittaman ilta jo klo 18.15 ja päiväesityksissä virittäytymään tunnelmaan klo 12.15, jolloin pre-show alkaa!

Joel Härkönen, ohjaaja
Joel Härkönen on helsinkiläinen teatteriohjaaja ja esityssuunnittelija ja valmistui Teatterikorkeakoulusta ohjaajaksi keväällä 2021. Oulun produktion jälkeen hän aloittaa kahden vuoden kiinnityksen ohjaajana Kajaanin kaupunginteatterissa.

Taiteilijana Härkönen liikkuu luontevasti laajalla alueella kokeellisemman esitystaiteen ja perinteisemmän puheteatterin välissä. Ohjaajana hän pyrkii aina luomaan turvallisemman työilmapiirin, jossa jokainen teatterin työntekijä tulee nähdyksi ja kuulluksi.

Härkösen ohjauksia leimaa vahva, konkreettinen suhde näyttämöön ja sitä kautta leikkiin – niissä on muun muassa rakennettu oikeasti, pesty pyykkiä oikeasti, oltu kuntosalilla oikeasti ja siivottu oikeasti. Hänen pyrkimyksensä on tehdä teoksia, joissa korostuu nyt-hetkessä oleminen ja jotka kutsuvat katsojat mukaan nauttimaan työryhmän luomista maailmoista.

Arvioita

Pikisalin keskelle sijoitettu Kalle Nurmisen karusellilavastus on kuin jättiläismäinen soittorasia, jonka sisällä kabareeseurueen erilaiset särmikkäät ja charmikkaat hahmot ihan omatekemissä lauluissa paljastavat kipunsa ja kaihonsa.” – Eeva Kauppinen, Kaleva 15.11.2023

”Perusidea tekee mahdolliseksi tarjota koettavaa laidasta laitaan, laulelmasta slapstickiin ja sirkuksesta traagiseen monologiin. Post-Kabaree läikkyy laitojen ylikin kuin runsaudensarvi – välillä myös häiritsevän hajanaisesti. Onnistunut kirjavuutta perusteleva ratkaisu on keskittyä rakentamaan värikkäitä karaktäärejä”, – Tenka Issakainen, Kaltio, 11/2023

 • Pikisali
 • 10.11.2023 19:00
 • Kesto noin 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen ohjelmallisen väliajan.
 • Liput 46 € peruslippu / 43 € eläkeläislippu / 30 € alennuslippu
 • Esityksen suositusikä on 16 vuotta, ja alaikäinen voi tulla vanhemman seurassa. Suosittelemme saapumista paikalle hyvissä ajoin: klo 12.15/18.15 avaamme ovet Pikisaliin, jossa voit nauttia teatteriravintola Auliksen antimista ja esitykseen johdattelevasta preshowsta. Iltaesityksissä baari palvelee tunnin esityksen jälkeen. Huom! Esityksessä käytetään teatterisavua ja välkkyviä valoja.

Tekijät

 • Heli Haapalainen
 • Henri Halkola
 • Elina Korhonen
 • Antti Laukkarinen
 • Joose Mikkonen
 • Timo Pesonen
 • Merja Pietilä
 • Anne Syysmaa
 • Tuula Väänänen
 • Veli-Ville Sivén muusikko
 • Ira Oinonen sirkustaiteilija
 • Jere Virta sirkustaiteilija
 • Esityskonsepti ja ohjaus Joel Härkönen
 • Lavastus ja pukusuunnittelu Kalle Nurminen
 • Äänisuunnittelu Veli-Ville Sivén
 • Valosuunnittelu Aarne Turunen
 • Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu Veera Anttila
 • sirkuskonsultti Jenni Lehtinen
 • sirkuskonsultti Sasu Peistola

Kuvat

Kommentit

 1. Lotta

  Saavuin paikalle epäröiden. Että onkohan tämä liian kokeellista ja eihän vaan tartte itse jotenkin osallistua.. Kotiin lähtiessä olin ihan myyty! Ja olisin halunnut osallistua… Oli esitykseen sävellettyä mahtavaa livemusiikkia, laulua ja huimaa ammattimaista akrobatiaa (älä kokeile tätä kotona -tyyppistä) kapakkamaisessa katsomossa (upea lavastus!), jonne voi ostaa virvokkeita. Minua vähän jännitti jutella katsomoon saapuessa näyttelijöiden kanssa. Esityksen kuluessa tulin ajatelleeksi, että saattaahan se jännittää heitäkin. Ja että minkä ihmeen takia me ihmiset aina arkailemme toisiamme. Vaikka homma oli suurta showta, esiintyjät tuntuivat jotenkin tavallista aidommilta ja paljaammilta. Se oli hämmentävää ja hienoa. Esitys oli kevyt ja koskettava yhtä aikaa. Kyyneleiltäkään en välttynyt. Oli kyllä ihanaa! Kiitos että teitte tämän!

 2. Titi-uu

  Mitenköhän tätä nyt sitten purkaisi.

  Viisi tuntia esityksen päättymisestä, mutta nieleskelen vieläkin herkistyksen kyyneleitä … minua on kosketettu, olen vaikuttunut.

  Yksinkertaisista osasista koostettu teos, joka kääntää kaikissa avaintekijöissään nupit kaakkoon asti: alkuperäinen musiikki on laadukasta ja osa lauluosuuksista aivan erinomaisia. Akrobatia henkeäsalpaavaa, lavastus, immersio ja kaiken ulkoasu, ’looks’, fantastista. Ja se näyttelijätyö — jokainen hahmo saa nopeasti merkityksen, ja muutamat syvenevät niin, että toden ja fantasian rajat hämärtyvät … moni esitys lupaa kokijalleen koko tunneskaalaa, mutta Post Kabaree lunastaa.

  Ps.
  Antti Laukkarinen kuuluu meidän teatterille. Voitteko hoitaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun