Riemastuttava koko perheen musiikkinäytelmä Peppi Pitkätossu

Koko kylä menee sekaisin, kun aivan yllättäen kylän autiotaloon muuttaa Peppi Pitkätossu, maailman vahvin tyttö! Erikoinen ja itsenäinen Peppi herättää sekä ihastusta että närkästystä: miten noin nuori tyttö voi asua aivan yksinään ja kuinka hänellä voi olla matkalaukullinen kultakolikoita?

Kylän sosiaaliviranomaiset ja jopa poliisi yrittävät puuttua asiaan, mutta kekseliäs ja sanavalmis Peppi ei ole lähdössä uudesta kodistaan ihan helpolla.  Naapurin lapset Annika ja Tommi ovat uudesta ystävästään innoissaan: Peppi tekee mitä haluaa, miten haluaa ja milloin haluaa. Edes aikuiset eivät tunnu saavan häntä kuriin – onhan hän nokkela ja vahvempi kuin maailman vahvin mies!

Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu on hurmaava tarina räväkästä, itsenäisestä ja sanavalmiista tytöstä. Normeista piittaamaton Peppi käyttäytyy aikuisia kohtaan kurittomasti, mutta toisille lapsille hän on aina pyyteetön ja oikeudenmukainen. Mukaansatempaavien laulujen, hassuttelujen ja vauhdikkaan menon siivittämä tarina ilahduttaa ja sopii koko perheelle! Esityksen musiikista vastaa liveorkesteri.

Teksti: Astrid Lindgren – Staffan Götestam
Musiikki:
Georg Riedel – Anders Berglund – Jan Johansson
Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

Yhteistyössä:

”Musiikillisesti esitys on karamelli. Svengaava livebändi säestää niin pelottomia merirosvoja kuin kirkasäänistä lapsikuoroa. Kahdeksanhenkinen, tanssiva ja laulava ensemble näyttää ja kuulostaa kertakaikkisen upealta solistien rinnalla. – – Inspiraatiota omaan peppiyteensä voivat niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin etsiä nyt Oulun teatterista. Tämän Huvikummun energia nimittäin tarttuu!” Kaleva 18.3.2019, Elena Vuoksiola

”Näytelmä on täynnä lämminhenkistä huumoria, joka puree myös aikuiseen yleisöön ja vauhtia riittää.”Haltiapolku -blogi 18.3.2019

 • Suuri näyttämö
 • Ensi-ilta 16.3.2019 klo 18
 • Kesto 2 t (sis. väliajan)
 • Liput 35 € / 27 € / 20 €
 • Näytelmään on myynnissä myös perhelippuja, katso Ticketmaster.fi!

Tekijät

 • Meeri Toivonen Peppi
 • Antti Annola Tommi
 • Tiia Sillanpää Annika
 • Marona Awdishou Herra Tossavainen
 • Jouni Uosukainen Hevonen
 • Anne Syysmaa Rouva Ryöppyvaara
 • Annina Rokka Opettaja, äiti
 • Mikko Leskelä Rosvo, Poliisi
 • Annika Aapalahti Rosvo, Sirkustirehtööri
 • Pentti Korhonen Poliisi, Voimamies
 • Janne Raudaskoski Pepin isä, Virtanen
 • Enni-Maria Lämsä Rouva Mielonen, Ensemble
 • Joel Alalantela Ensemble
 • Juho Heikkinen Ensemble
 • Miina-Anniina Heiskanen Ensemble
 • Anniina Koivuniemi Ensemble
 • Heli Pippingsköld Ensemble
 • Ella Rautamies Ensemble
 • Aki Saarela Ensemble
 • Ohjaus Merja Larivaara
 • Kapellimestari Merzi Rajala
 • Koreografia Petri Kauppinen
 • Lavastus Markus Tsokkinen
 • Pukusuunnittelu Riitta Röpelinen
 • Valosuunnittelu Mika Ryynänen
 • Äänisuunnittelu Jari Niemi
 • Kampaukset ja maskit Eija Juutistenaho
 • Piano Pasi Hiltula
 • Rummut Aarne Toivonen
 • Rummut Heikki Lindström
 • Huilu Olli Tuomainen
 • Basso Harri Sarkkinen
 • Basso Ari Kivelä

Kuvat

Kommentit

 1. Palautetta koeyleisöltä

  Esitys oli hauska! Hienot vaatteet ja muu rekvisiitta. Peppikin oli ihan Pepin näköinen. Apina oli ihana. Suosittelen kyllä kaikille tutuille! 🙂

 2. Palaute koeyleisöltä

  Virkatut asut ja asusteet olivat mahtavia! Musiikki, laulut ja tarina kulkevat hyvin yhteen. Ihana, vapaa esitys.

 3. Ensikertalaiset teatterissa (Palaute koeyleisöltä)

  Neidilla (6v.) tuli kyyneleet silmiin Pepin lähdöstä merille. Peppi oli persoonana ihanan eläväinen ja säteilevän energinen. Mukava kun esitys päättyi tuttuun lauluun. Hienoa työtä!

 4. Perhe Pörhö (Palaute koeyleisöltä)

  Pepin roolisuoritus oli LOISTAVA! Koko näytelmä oli 10+. Kiitos <3

 5. Palaute koeyleisöltä

  Olin ensi kertaa teatterissa, ja oli kyllä aivan huikeaa! Tykkäsin joka kohtauksesta. Tulen kyllä uudestaan teatteriin! 🙂

 6. Laatua ja iloa koko perheelle!

  Kerrassaan mainio esitys. Erityisesti hevosen hurjat hypyt ilahduttivat sekä perheen pienimpiä että meitä aikuisia. Peppi, Herra Tossavainen ja Pikku-Ukko ovat mahtava trio, joka sai hymyn huulillemme kerta toisensa jälkeen.

 7. Leena Virtanen

  Aivan huikean hauska, taiturimainen, viihdyttävä ja kaikkia aisteja hemmotteleva esitys! Pepin roolissa Meeri Toivonen ylsi vahvoin ottein peppimäisen filosofian ytimeen, lauloi, tanssi ja näytteli upeasti!!! Jopa niin vaikuttavasti, että mukanani ollut lapsi kaipasi Peppiä äänekkäästi heti kun tämä poistui hetkeksi kulisseihin. Hieno ohjaus, musiikki, lavastus ja koreografia myös aivan maan kärkipäästä.
  Suurkiitos kaikille tekijöille! Kyllä kannatti tulla katsomaan Helsingistä asti:)

 8. Kyllikki (Palaute somesta)

  Oli tosi hieno esitys, Peppi, Herra Tossavainen ja kaikki muut. Kiitos!

 9. Meidän perhe

  Kertakaikkiaan hyvänmielen esitys. Niin lapset kuin aikuisetkin tykkäsivät kovasti. Sai aidosti nauraa. Elämys <3 Kiitos kaikille!

 10. Ruukin koulun 2.-3.B

  Olimme Ruukin koulun kanssa katsomassa Peppiä ja meille tuli oikein hyvä mieli kaikesta!
  Pepin tempaukset olivat huippuhauskoja, esimerkiksi sirkuskohtaus nauratti kovasti.
  Lisäksi osa kohtauksista oli kihelmöivän jännittäviä.
  Hahmot olivat energisiä ja oman näköisiään, esim. herra Tossavainen ja Pikku Ukko.
  Hauskaa oli kuunnella Pepin haastattelua esityksen jälkeen 🙂

  Kiitos paljon kaikille tekijöille!

 11. Eka kertaa Oulussa

  Nauratti vielä lentokoneessa matkalla kotiin. Nuori katsoja sanoi, että haluaa nähdä Pepin uudestaan. Ja kyllä mummikin voisi haluta. Peppi oli juuri sellainen kuin vanhasta muistista kuuluu ollakin. Pirteä, reipas, rohkea, vahva, eloisa, värikäs, hyvä laulamaan ja liikkumaan ja tanssimaan. Teki niin kuin halusi, mutta ei vahingoittanut ketään. Sosiaalitäti ja opettaja jäivät hauskoina mieleen. Lopuksi meinasi aivan katketa nauruun poliisien virantoimitusta. Jäi hyvä mieli!

 12. Matti Heiskanen

  Vain lapsille? Eihän toki!
  Olen suositellut tätä aikuisille.
  Esitys kaikkineen – on hauska, vauhdikas ja viihdyttävä.
  Tulee hyvä ja energinen olo.

 13. Sirpa Soininen

  Kyllä esitys oli ihana! Toteutus oli hauska ja kekseliäs. Pääosan esittäjä Meeri Toivonen on lahjakas nuori nainen, jonka toivon pääsevän pitkälle näyttelijänä. Näytelmää olisi aikuinenkin katsonut vaikka kuinka kauan. Kiitos koko esiintyjäporukalle.

 14. Ritva Niemi

  Aivan ihana esitys; lapsenlapsi ja mummi nauttivat molemmat! Suosittelen muillekin!

 15. Sanna

  Aivan huikea, tätä muistellaan ja mietitään vielä pitkään. Asut, muu rekvisiitta, bändi ja kaikki oli aivan omaa luokkaansa! Mainio show joka sopii kaikenikäisille. Meeriltä loistosuoritus!

 16. Mummu ja lapsenlapset (13v ja 7v tytöt)

  Super mahtava esitys! Peppi oli loistava sekä Annika, Tommi että muut näyttelijät loistivat myös hänen rinnallaan. – Ohjaus, puvut, lavaste, musiikki ym olivat erittäin hyvin toteutettu . Tykättiin kovasti, jospa saamme jatkossakin vastaavaa ??

 17. Hannele Kaikkonen

  Peppi oli upea esitys. Upposi täysin niin mummin kuin lapsenlapsiinkin. Hauskaa oli. Meeri Toivonen oli kyllä uskomattoman taitava kaikissa elementeissään. Merja Larivaaran ohjaus huippu jälkeen kerran. Kiitos täällä vietetyistä vuosista, myös Kari- Pekka Toivoselle. Harmi….

 18. mervi valta

  Lapsi 6v kysyi seuraavana päivänä esityksen nähtyään, että voitaisko mennä taas seuraavalla viikolla katsomaan Peppiä uudestaan.. äidinkin mielestä todella hyvä näytelmä! Toivottavasti esitys jatkuu vielä syksyllä!!

 19. Antti

  Peppi Pitkätossu esitys oli juuri sellainen kuin sen pitääkin olla. Perinteinen tunnistettava satu mikä on höystetty menevällä elävällä musiikilla, hienoilla koreografioilla, värikkäillä puvuilla sekä upealla ja runsaalla lavastuksella. Oulun teatterin Peppi Pitkätossu on koko perheen näytelmien parhaimmistoa. Vauhdikas ja iloinen.

  Meeri Toivonen on nappivalinta Pepin rooliin. Hän on Peppinä juuri niin ilmeikäs, eloisa ja notkea velmu kuin pitääkin olla. Koko muukin näyttelijäkunta loisti rooleissaan. Erityisesti mieleeni olivat Mikko Leskelän ja Elias Keräsen rosvot, Pentti Korhosen poliisi, Annina Rokan opettaja sekä Anne Syysmaan Rouva Ryöppyvaara (vai oliko se nyt Ryppyvoide). Marona Awdishou Herra Tossavaisena on todella mainio ja suloinen veijari.

  Lavastus on todella hieno ja monipuolinen. Huvikumpurakennelma on oikea taidonnäyte. Koulubussi ja sirkus ja koko lavastusmaailma on oivallinen ja pyörönäyttämö muuttaa lavastuskuvaa tarpeen vaatiessa.

  Esitys on pääosin tunnelmaltaan iloinen, mutta välillä se onnistuu koskettamaankin. Kylmiltä väreiltäkään en voinut välttyä, varsinkaan kun tuttu loppulaulu pärähti soimaan. Menkää ihmiset sankoin joukoin viihtymään teatteriin, aikuiset keskenäänkin. Tässä on hyvän olon takuu.

 20. Peksteri68

  Peppi Pitkätossu, muistoja tulee mieleen jo lapsuudesta, kun sitä telvisiosta katseltiin sisareni kanssa ja siskoni kanssa jaoin tämän eloisan, vauhdikkaan, teatteritaiteen esityksen, mikä tempaisi mukaansa heti ensihetkistä asti.
  Peppi osasi ottaa yleisön raikkaalla, eläväisellä olemuksellaan. Herra Tossavainen, hiljaisessa, joskaan ei näkymättömässä roolissaan sai vain ihailemaan liikkeiden vaivattamuutta, keveyttä ja sulavuutta sekä kykyä sitoa yleisö tilanteeseen.
  Pikku-Ukko oli saanut roolituksessa vaatimattoman osan, mutta jonka tärkeyttä Pepistä puhuttaessa ei voi kieltää ja näkyvyyshän se onkin se pääasia.
  Vauhdikkaasti, sujuvasti etenevä näytelmä pitää otteessaan ensi hetkestä lähtien ja toisena efektinä oli hyvin tarkkaan näytöksen mukana elävä yleisö, joka tuntui koostuvan tuolloin koululaisryhmistä ja piristäviä, rehellisiä kommentteja kuului läpi näytöksen ajan.
  Syvyyttä, herkkyyttä oli saatu myös isä kohtaamiseen, merille lähtöön ja sen pystyi vaistoamaan myös yleisössä, niin olivat näyttelijät hetken itselleen omaksuneet.
  Upeaa viihdettä, upeat roolijaot ja suosittelen lämpimästi mennä, joko muistojaan herkistelemään tai tarjoaman jotain muisteltavaa niille, jotka eivät Peppimäisyyden rinnalla ole päässeet kasvamaan.

 21. Jarmo Auranen

  Jessuksen hyvä !!
  Kumarrus ja taputukset kaikille jotka ovat mahdollistaneet näytökset
  Käsikirjoitus, ohjaus, lavastus, puvusto, musiikki …piru vie, kaikki nappiin

  … ja tuo Peppi on vallan vietävän hyvä. Lahjakasta sukua !!

 22. Mamma

  Paras Peppi ikinä. Meillä 7 vuotiaat tytöt olivat aivan haltioissaan . Kotona muistellaan Peppiä harva se päivä. Parempaa esitystä ei voi kuvitella loistava Peppi ja hyvä ohjaus.

 23. Kati Kristo

  Mahtava esitys, kiitos kaikille! 4-vuotias tyttö oli aivan fiiliksissä, itki ja nauroi ja huuteli Pepille heipat lähtiessään. Oli niin eloisa näytelmä, että jaksoi pienikin keskittyä alusta loppuun asti.

 24. Anni

  Kiitos hienosta, hauskasta, vauhdikkaasta ja värikkäästä teatterielämyksestä. Ilon pilkahdus joka jää mieleen. Upeat roolisuoritukset kaikilla ohjauksesta puhumattakaan. Kiitos koko porukalle!

 25. Kaarina

  Näytelmä oli joka suhteessa onnistunut. Meeri Toivonen oli monilahjakkuus, laulavainen, rytmitajuinen, notkea, ketterä jne. ei olisi parempaa Peppiä löytynyt. Myös Herra Tossavaisen roolin suorittaja oli monella tavalla taitava, taitava lapsi. Poliisin, opettajan ja Tommin ja Annikan äidin rooleissa oli huumoria. Yhtään huonoa roolin esittäjää ei ollut koko näytelmässä. Musiikki ja lavastus olivat myös upeita. Myös kiitokset kahvitarjoiluista, suolaista tarjottavaa oli myös! Kiitos!

 26. Kävijä

  Upea esitys! Aikuisetkin viihtyivät todenteolla 🙂 Kiitos!

 27. Irja

  IHANA kokonaisuus ! Vielä 70-vuotiaana nautin täysin siemauksin vauhdikkaasta, reippaasta ja mukaansa-
  tempaavasta esityksestä. Pepin osaan en voisi edes
  kuvitella muita kuin Meeri Toivonen. Vanhakin nyt nuortui, kun näki hauskan ja iloa pursuavan esityksen. KIITOS Oulun teatterille, Pepin esittäjälle ja kaikille, jotka ovat olleet tätä Pitkätossua valmistelemassa.

Kommentoi näytelmää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun