Krister Classon Parasta ennenYhden miehen komedia

Ilmari Saarelaisen tulkitsema Parasta ennen oli Tampereen Työväen Teatterin suosituimpia esityksiä vuosina 2010–2018. Mainetta ovat täydentäneet lukuisat vierailukiertueet niin Suomessa kuin ulkomailla. Superhauskassa yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä ihan kaiken. Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi… Maali loppuu, elämä jatkuu.

Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta. Maku muuttuu myös. Jos ajattelit nelikymppisenä katsoa uudestaan sen elokuvan, jota rakastit parikymppisenä, niin älä! Se ei ole yhtä hyvä enää.  Ja muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten: Olet muodissa aina silloin tällöin. Farkkuja ei muutenkaan ole tehty miehille, joilla on… elintasoa. Luvassa paljon, paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä!

Parasta ennen (Bäst Före?) sai Suomen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 7.10.2010. Ohjaaja Riku Suokas suunnitteli myös lavastuksen ja puvustuksen. Näytelmän on käsikirjoittanut Krister Classon pohjautuen Rickard Fuchsin kirjaan Du ser int’ så gammal ut, ja suomennos on André Wickströmin.

 • Suuri näyttämö
 • Esitykset 12.4. klo 19 ja 13.4. klo 13
 • Kesto noin 2 tuntia sisältäen väliajan.
 • Liput 34€ / 32€ /28€

Tekijät

 • Ilmari Saarelainen
 • Ohjaus, lavastus ja puvustus Riku Suokas
 • Käsikirjoitus Krister Classon
 • Suomennos André Wickström

Kommentit

 1. Sisko Kärki

  Lämmin kiitos illan esityksestä.
  Huumori ON niin oiva tapa käsitellä ajankohtaisia asioita.

  Hautaamme pian 98 Veteraani- isäni, itsellä vielä kaikki Ok,
  monet elämän etenemistä osoittavat asiat ovat toki läsnä arkipäivässä.
  Monet ovat viereltä lähteneet.

  Kiitos kaikille PARASTA ENNEN tiimin jäsenille, käsikirjoittajalle
  ja erityisesti ILMARILLE 👏🏼🌀🍀🌿

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun