Tove Jansson Näkymätön lapsi

Tove Janssonin Näkymätön lapsi on koko perheen taianomainen tarina pienestä Ninnistä, joka tuodaan eräänä syysmyrskyisenä iltana Muumiperheen taloon. On vain yksi ongelma: Ninni on täysin näkymätön aina päälaesta varpaankärkiin asti.

Muumimamma, Muumipappa, Muumipeikko ja Pikku Myy ryhtyvät tarmokkaasti tekemään Ninniä näkyväksi, kukin tavallaan. Oppiiko Ninni ollenkaan leikkimään ja nauramaan? Saadaanko Ninni näkyviin ennen talviunille menoa?

Näkymätön lapsi on herkkä kertomus pikkuisesta olennosta, joka on peloteltu kadottamaan ääriviivansa. Esiintulemiseen tarvitaan Muumiperheen rakkautta, yhdessäoloa, leikkejä – ja aika paljon myös Pikku Myyn suuttumusta. Tove Janssonin luoma, ihastuttava maailma nähdään kauniina ja riehakkaana toteutuksena, jossa ei väistetä hauskuutta eikä melankoliaa. Esitys sopii myös niille, joille suomi ei ole ensimmäinen kieli.

 • Pieni näyttämö
 • 16.3.2018 19:00
 • n. 1t
 • 17 € / 13 €
 • Ikäsuositus 5 +

Tekijät

 • Milla Järvinen Ninni, Näkymätön lapsi
 • Kirsti Valve Muumimamma
 • Pentti Korhonen Muumipappa
 • Antti Launonen Muumipeikko
 • Merja Pietilä Pikku Myy
 • Annina Rokka Tuutikki
 • Alkuperäisteos Tove Jansson
 • Ohjaus ja dramatisointi Alma Lehmuskallio
 • Skenografia
 Veera-Maija Murtola
 • Äänisuunnittelu ja musiikki Jari Niemi
 • Valosuunnittelu Mika Ryynänen
 • Esitysoikeudet Agency North / Moomin Characters

Kommentit

 1. Anne A

  Suloinen esitys ja kiitettävän uskollinen alkuperäistekstille, Tovekin tykkäisi. Kiitos! t. Anne + avec

 2. Elina Mettovaara

  Uskomattoman hyvä esitys. Meidän 4- ja 6-vuotiaat tykkäsivät kovasti. Etenkin Pikku Myy mahtava. 🙂

 3. Antti

  Näkymättömässä lapsessa nähdään oikeaa teatterin taikaa liikkuvine esineineen. Esityksessä parasta on juuri nämä illuusiot, joita taikuri Kalle Nio on ollut mukana luomassa. Sekä pelkästään se, että näkee nämä tutut muumitarinoiden hahmot: Muumipeikon, Muumimamman, Muumipapan, Pikku Myyn ja Tuutikin juuri sellaisina kuin heidän odottaakin näkevän.

  Pidin alussa siitä, että hahmot yhtä aikaa vain ilmestyivät ”tadaa” tyyliin näyttämölle. Esityksessä on useita hauskoja kohtauksia. Yksi mieleenpainuvimmista on kohtaus missä muumien esi-isä yrittää viedä papan keppiä. Mainiot yölliset kuhinat muumitalossa lisäävät varmasti monen pienen katsojan jännitystä. Esityksen onnistumisen kannalta iso merkitys on Milla Järvisen notkeudella Ninnin roolissa.

  Tässä versiossa on nimenomaan pysytty ydintarinassa eikä ole haluttu lähteä tekemään isosti kuten taannoin tehtiin Seinäjoen kaupunginteatterissa suurella näyttämöllä. Esitystä suositellaan myös niille, joilla suomi ei ole ensimmäinen kieli ja siitä kertoo se, että puhetta esityksessä on harvakseltaan. Itse olisin suonut puhetta olevan enemmän. Laulujakin olisi mielellään kuullut yhden sijasta useamman. Olisin myös mielelläni nähnyt esityksessä muitakin muumitarinoiden hahmoja. Ja mielelläni nähnyt esityksestä ehkä pidemmänkin version. Alussa oli hieman vaikea seurata kuka muumeista onkaan äänessä, mutta esityksen kuluessa tähän seuraamiseen tottui.

  Viisivuotias seuralaiseni piti näkemästään ja erityisesti esi-isän toilailut jäivät hänelle mieleen. Näkymätön lapsi on hauska ja suloinen, surumielinenkin esitys. Se on pullollaan taikaa kertakaikkisen hienoa äänimaailmaa myöten.

 4. Maria Myllymäki

  Kiitos upeasta esityksestä ja kokemuksesta. Tästä puhutaan päiväkodissa vielä pitkään.
  T. Santamäkitalon Tarinalehto ja Tähtitupa Kempeleestä

 5. Essi

  Ihastuttava näytelmä! Ninnin näkymättömyys oli toteutettu uskomattoman hienosti, ihmetyksestä sai huokailla millaista taikaa lavalla oli. Yllättävän uskollinen myös alkuperäistarinalle vuorosanoja myöten. Esi-isän jäynäilyt olivat hauska ja viihdyttävä lisä. Vaikka näytelmä olikin lapsille suunnattu ja sovitettu, niin aikuiskatsojallakin oli hymy korvissa nokkelan toteutuksen kanssa.

 6. Ana Eskola

  Suurkiitokset kaikille todella positiivinen kokemus, lapset puhuivat paluumatkalla innoissaan näytelmästä, se oli aito, selkeä ja onnistunut!

  Ana ja Montessori-päiväkotilaiset

 7. Anne

  Hyvin toteutettu , kohderyhmän huomioiva ja alkuperää kunnioittava. Kannattaa viedä lapset teatteriin❤️

 8. Miisa

  Ihana esitys <3

Kommentoi näytelmää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun