Ihmemaa Oz

L. Frank Baum – Heta Haanperä

Katso traileri

Seikkailu koko perheelle

”Minulla on tunne, että me ei olla enää kotona. Me taidetaan olla sateenkaaren tuolla puolen.”

Pyörremyrsky tempaisee tavallisen tytön arkiaskareistaan ja lennättää hänet Ozin ihmemaahan. Maan asukkaat pitävät Dorothya pelastajanaan ja voimakkaana noitana, mutta tytön ainoa toive on palata kotiin. Ihmemaa Oz kertoo Dorothy-tytön matkasta Smaragdikaupungin viisaan ja mahtavan Oz-velhon luokse pyytämään apua kotimatkaansa varten. Matkan varrella tytön mukaan liittyvät Linnunpelätin, Peltimetsuri ja Leijona, joilla kaikilla on oma toiveensa Ozin velholle. Smaragdikaupunkiin saapuessa kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää ja vaikein on vielä edessä.

Seikkailussa koetaan vaarallisia tilanteita ja ihmeellisiä sattumuksia, mutta mukana on viisautta, rakkautta ja rohkeutta, joiden avulla kiperimmätkin vaikeudet selätetään. Onneksi ilkeiden noitien lisäksi Ozin valtakunnassa on myös hyviä noitia ja ystävällisiä asukkaita, jotka auttavat matkalaisia heidän koettelemuksissaan.

Billy Elliotin ja Taikahuilun ohjannut Heta Haanperä luo koko perheelle satuklassikon perinteisen teatterikerronnan keinoin. Luvassa on värikäs mielikuvitusmatka yllätyksellisten näyttämökuvien ja roolihahmojen seurassa. Tekijöiden ajatuksena on saattaa näyttämölle seikkailu, joka kannustaa lapsia leikkimisen ja tarinalle heittäytymisen maailmaan. Sankaruus tämän satukirjan näyttämösovituksessa ei ole itsestään selvää, vaan Ozin tarinassa heikkoudet voivatkin kääntyä voitokkuudeksi.

”Jos kävelemme tarpeeksi kauas, tulemme varmasti jossain vaiheessa jonnekin.”

Esitykset ja liput

Näyttelijät

Asta Sveholm
Janne Raudaskoski
Henri Tuominen
Sami Lalou
Mirjami Kukkola
Pentti Korhonen
Elina Ylisuvanto
Aki Pelkonen
Annina Rokka

Kuorolaiset

Eliel Alasalmi, Naomi Edereho, Zeynep Eren, Hertta Harju-Könnö, Heljä Hauru, Elisabet Hopia, Kiira Karvonen, Ilona Kenttälä, Aada Köykkä, Tuike Lahtela, Hertta Leikas, Trung Huy Nguyen, Veela Nikula, Roosa Ohtonen, Oona Pulkkinen, Lotta Pyyppönen, Sohvi-Iita Säkkinen, Hilla Tunturi, Emilia Vaali, Niko Viitala

Työryhmä

L. Frank Baumin alkuperäisteoksen pohjalta Heta Haanperä

Käsikirjoitus

Tuomas Nevanlinna

Alkuperäisteoksen suomennos

Heta Haanperä

Ohjaus

Jyrki Seppä

Lavastus

Riitta Raunio

Pukusuunnittelu

Jari Niemi

Äänisuunnittelu

Mika Ryynänen

Valosuunnittelu

Eija Juutistenaho

Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu

Milla Virtanen yhteistyössä esiintyjien kanssa

Koreografia

Huomioi

Esityksessä käytetään teatterisavua ja välkkyviä valoja. 

Galleria

Traileri

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arviot

”Heta Haanperän ohjaama, Jyrki Sepän lavastama ja Riitta Raunion puvustama Ihmemaa Oz on kuitenkin niin virkistävän värikäs päivitys klassikosta, että jopa William Wallace Denslow’n kehuttu alkuperäiskuvitus himmenee. Suut loksahtavat auki heti avauskohtauksessa, kun pyörremyrsky lennättää Dorothyn kotitalon Kansasin taivaalle. Luvassa on vielä monta muuta taianomaista hetkeä.” – Eeva Kauppinen, Kaleva 13.11.2023

Kommentit

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *