Turun Kaupunginteatteri, Espoon Kaupunginteatteri & Tampereen Teatteri Huomenna hän tuleeBeckettin 2020-luvulle päivitetty klassikko

Ystävykset Vladimir (Martti Suosalo) ja Estragon (Mika Nuojua) seisovat tienposkessa ja odottavat sovittua tapaamista. Saapuvaksi odotetaan salaperäistä Godot-nimistä miestä, joka on välttämätöntä tavata. Varmuutta tapaamisen syystä tai luonteesta ei kuitenkaan ole.

Aikansa kuluksi parivaljakko täyttää hiljaisuutta sanailemalla. Odotuksen katkaisevat ohikulkeva herra Pozzo (Ville Majamaa) ja hänen kantajansa Lucky (Tomi Alatalo). Eriskummallisen parivaljakon saapuminen tuo vaihtelua, muttei vastauksia.

Nobel-palkitun Samuel Beckettin (1906–1989) klassikkonäytelmä on yksi länsimaisen kirjallisuuden kulmakivistä, nyt Reita Lounatvuoren uutena käännöksenä. Beckett oli suuri music hallin, mykkäfilmin, Chaplinin ja Buster Keatonin ystävä. Tämä näkyy näytelmässä, jossa tasapainotellaan koomisen ja traagisen välisellä nuoralla. Skaala on laaja, kun päättömästä slapstickistä mennään heittämällä olemassaolomme traagisiin peruskysymyksiin ja takaisin.

Espoon Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotannossa klassikko päivitetään 2020-luvulle. Maailmanlopun tai maailman alun keskeltä avautuu kipeän ajankohtainen, järkyttävä ja hauska esitys Pentti Kotkaniemen ohjauksessa.

Matalalla vinhaa vauhtia kiitävien harmaiden pilvien alla pienet ihmiset yrittävät löytää edes hitusen onnea ja tarkoitusta elämäänsä. Aina on jotain, mitä odottaa.

Huomenna hän tulee -näytelmä sai ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterissa 24.11.2021, Espoon Kaupunginteatterissa 4.2.2022 ja Tampereen Teatterissa 24.2.2022.

  • Suuri näyttämö
  • Esitykset to 18.4.2024 klo 19 ja pe 19.4.2024 klo 13
  • Kesto 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen väliajan.
  • Liput 39 € peruslippu / 37 € seniorilippu / 34 € alennuslippu

Tekijät

  • Martti Suosalo
  • Mika Nuojua
  • Ville Majamaa
  • Tomi Alatalo

Kuvat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun