Oulun teatterin Nuorten näyttämö AntigoneMinkä puolesta kannattaa elää ja kuolla?

Antigone-esityksen työryhmä.

”Antigone on tuo pieni tyttö, joka istuu tuolla syrjässä, eikä sano mitään.”

Antigone on syntynyt hallitsijasukuun ja saanut roolin, johon kuuluu hymyillä ja sulkea silmänsä kaikelta siltä vallan väärinkäytöltä, jota ympärillään näkee. Raaka valtataistelu on vienyt häneltä veljet, joista toisen ruumis on kuningas-enon määräyksellä jätetty päivänvaloon häpäistäväksi ja korppien raadeltavaksi.

Antigone ei pysty hymyilemään ja vilkuttamaan kansalle siskonsa rinnalla. Hän haluaa noudattaa omaa moraaliaan ja haudata veljensä. Vaikka sitten oman asemansa, tulevaisuutensa ja jopa henkensä uhalla.

Jean Anouilh on sovittanut Sofokleen klassikon Ranskan natsimiehityksen aikana. Nuorten näyttämö tarttuu antiikin tarinaan tämän päivän maailmassa ja kysyy, minkä puolesta kannattaa elää ja kuolla, ketä pitää kuunnella ja mihin suuntaan katsoa.

”Minä inhoan tuota pientä menestyksen mahdollisuutta, jota te lupaatte jokaisen päivän osalle, jos ei vaan vaadi liikoja. Minä tahdon kaiken. Heti ja kokonaan, tai muuten minä hylkään sen.”

Nuorten näyttämöläiset: Aino Barck, Aino Jalo, Anna Tuovinen, Iida Hotti, Janette Husso, Jessica Pelkonen, Lenni Laine, Lotta Salo, Kuisma Mäki, Milla Mikkola, Saku Parkkisenniemi, Minea Tapio, Miina Bäckman, Niko Viitala, Venla Huovinen

  • Vinttikamari
  • Ensi-ilta ti 28.3. klo 19 ja muut esitykset to 30.3. klo 19 ja la 1.4. klo 13 ja 18.30
  • Kesto noin 1 tunti
  • Liput 13/10 €

Tekijät

  • Alkuperäisteksti Sofokles
  • Sovittanut Jean Anouilhin dramatisoinnin pohjalta Jukka Heinänen
  • Ohjaus Jukka Heinänen, Heta Haanperä

Kuvat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun