Virtuaalifestarit 2020

Suuren lämpiön ikkunakoristelut vuoden 2017 festareilta.

Virtuaalifestarit keväällä 2020

Tiistaina 21.4.2020 oli määrä käynnistää 39. Lasten ja nuorten teatterifestivaali, mutta kuten tiedämme vallitsevan koronatilanteen vuoksi myös festariesitykset ja -tapahtumat jouduttiin perumaan. Tämän kevään kantavana teemana festareilla oli yhdessä tekeminen, ja se jos mikä korostuu myös näinä karanteenipäivinä oman perheen kanssa kotona. Monessa kodissa yhteisen sävelen ja arkirytmin löytäminen on saattanut olla haastavaa ja vienyt oman aikansa.

Jotta festivaalit eivät jäisi tältäkään keväältä ihan kokonaan taka-alle, haluamme ilahduttaa lapsia ja lapsiperheitä virtuaalisesti! Julkaisemme ”festariviikon” aikana joka päivä erilaisia yhdessä tekemiseen innoittavia sisältöjä, joiden parissa koko perhe voi hetkeksi unohtaa arjen kiireet ja huolet. Päivitetyt sisällöt löytyvät teatterin somekanavista sekä kootusti tältä sivulta.

Nautinnollisia yhdessä tekemisen hetkiä!

TIISTAI:

Rakenna oma hyönteishotelli pörriäisille!
Ensimmäisenä festivaalipäivänä päästään askartelemaan yhdessä! Tarpeistonhoitajamme Maija opastaa ja kertoo teatterin YouTube -kanavalta löytyvällä videolla, miten rakennetaan pörriäisille oma hyönteishotelli.

Poimikaa ulkoillessa sopivaa materiaalia hotellia varten ja askarrelkaa koko perheellä yhdessä omat suojapaikat pihan tai parvekkeen hyönteisille. Pelastetaan yhdessä pörriäiset! #pelastapörriäiset

KESKIVIIKKO:

Koko perheen taukojumppa & satu-rentoutus!
Nyt on aika laittaa etätyöt ja koulujutut hetkeksi sivuun, nostaa pyllyt penkistä ja ryhtyä jaloittelemaan. Pitäkää yhdessä koko perheen taukojumppa! Kukin perheen jäsenistä keksii vuorollaan yhden jumppaliikkeen, jonka kaikki sitten yhdessä toistaa. Voitte tehdä niin monta toistoa ja kierrosta kun on tarpeen. Muistakaa jumpata kaikki kehon osat!

Kun kroppa on saatu vetreäksi, on hyvä levähtää. Jumpan päätteeksi voikin hyvin rauhoittua ja rentoutua yhdessä alas kuuntelemaan teatterin YouTube-kanavalta tämän päivän satu-kuunnelmaa Laiskan pojan seikkailut! Keskustelkaa sadun jälkeen yhdessä, mitä ajatuksia tarina herättää.

TORSTAI: 

Näytellään yhdessä!
Kolmantena ”festaripäivänä” päästetään luovuus ja taiteellisuus valloilleen! Kuunnelkaa tämän päivän satu-kuunnelma Sammakoksi noiduttu prinsessa teatterin YouTube-kanavalta tai valitkaa yhdessä joku tuttu, lyhyt (esim. lasten lemppari) satu. Tämän jälkeen jakakaa roolit ja näytelkää satu yhdessä.

Voitte improvisoida ihan omia repliikkejä, tarinoita tai juonenkäänteitä! Voitte myös tehdä niin, että ensin lapset näyttelevät vanhemmille ja sitten toisin päin. Nyt on lupa heittäytyä!

PERJANTAI:

Satuhierontaa!
Pitkän työ- ja kouluviikon päätteksi rentoudutaan satuhieronnalla! Kuunnelkaa yhdessä tämän päivän satu-kuunnelma Pikku-Matin kalaretki teatterin YouTube-kanavalta. Toistakaa kuunnelma uudestaan, mutta tällä kertaa vanhempi kosketuskuvittaa lapsen selkään, käsiin ja/tai jalkoihin tarinan tapahtumia. Yleensä lapsi on satuhieronnan aikana makuullaan, mutta voi myös istua, jos se tuntuu mukavammalta.

Vanhempi: Valitse sadusta erityisesti sellaiset kohdat ja tapahtumat mitä on helppo kosketuskuvittaa. Muista myös aloittaa ja lopettaa satuhieronta laskemalla molemmat kädet rauhallisesti hetkeksi selän päälle vierekkäin. Kädet kertovat hierottavalle ”Nyt aloitan” ja ”Nyt lopetan”. Rentouttavia satuhierontahetkiä!

LAUANTAI:

Kuunnelkaa ja pohtikaa -satutehtävä!
Kuunnelkaa koko perheellä tämän päivän satu-kuunnelma Ukontytär ja Akantytär. Kuinka tarkasti kuuntelitte tarinan? Keskustelkaa ja pohtikaa yhdessä seuraavia kysymyksiä. Voitte tarvittaessa kuunnella sadun myös uudelleen.

  • Millainen ukontytär oli?
  • Millaiseksi akantytärtä kuvailtiin?
  • Mitä ruokaa ukontytär mökissä teki?
  • Kuka tytön ovelle tuli illalla?
  • Mistä ukontytär palkittiin? Mitä hän teki?
  • Miksi akantytärtä noiduttiin rumaksi noidaksi?
  • Mikä oli mielestänne tarinan opetus?
  • Mikä oli parasta tarinassa?
  • Oliko joku kohta tarinassa jännittävä?
Siirry sivun alkuun