Lisää ydinvoimaa!

2.6.2021 / Kaikkien teatteri

Vanhan oululaisen legendan mukaan ryhmä japanilaisia turisteja oli kerran saapunut Oulun kauppatorille, ja teatterin nähdessään joku heistä oli ihmetellyt ääneen, miksi näin lähelle kaupungin keskustaa on rakennettu ydinvoimala. Hauska, humoristinen heitto, joka on itse tilanteessa varmasti mukavasti nostattanut tunnelmaa ja suupieliä matkamuistokuvien räpsimisen lomassa. Mutta kysymys on pohjimmiltaan silti täysin ymmärrettävä. Tämä, kaikenkarvaisissa ”kaupungin rumin… Lue lisää jutusta Lisää ydinvoimaa!

Miksi teatteri on tärkeää?

26.5.2021 / Kaikkien teatteri

Keskellä tätä maailmanlaajuista pandemiaa käymme keskustelua priorisoinnista rokotusjärjestyksen, rajoitusten ja ammatinharjoittajien työnkuvan tärkeyden suhteen. Taide- ja kulttuuriala on saanut valtavan kolauksen olemassaoloonsa, sillä yleisötapahtumat ovat olleet jokaisen aallon ensimmäisiä kohteita rajoitusten suhteen.  Näin vakavassa maailmantilanteessa ymmärrän, miksi taiteen ja tässä käsittelemäni teatterin toiminta ja taistelu sen elinvoimaisuuden puolesta voi tuntua absurdilta, irralliselta ja epäolennaiselta. Erilaisten… Lue lisää jutusta Miksi teatteri on tärkeää?

Sinut on nähty

21.5.2021 / Kaikkien teatteri

Oulun teatterin visio on olla rohkeasti uusiutuva kaikkien teatteri. Pysähdytään hetkeksi tuohon kaikkien teatteriin.   Jotta me voisimme olla kaikkien teatteri, tulisi meidän pitää huoli siitä, ettei kukaan jää taiteestamme ulkopuoliseksi. Kaikenlaisten ihmisten haavoittuvuuksien, ristiriitojen ja riemujen pitäisi päästä näkymään meidän näyttämöillämme. Toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg perkaa erinomaisessa kirjassaan Sinut on nähty (Teos 2020) katseen valtaa ja sitä,… Lue lisää jutusta Sinut on nähty

Siirry sivun alkuun