Teatteritalo täynnä ohjelmaa Taiteiden Yössä

Kaksi miesnäyttelijää ja kaksi naisnäyttelijää näytelmän lavasteissa
Julkaistu

Elokuinen torstai 17.8. täyttää Oulun kadut ja talot taiteella sekä kulttuurilla Taiteiden Yössä. Tänä vuonna myös Oulun teatteri toden teolla täyttyy ohjelmasta.

Kuka pelkää Virginia Woolfia? -näytelmän avoimissa harjoituksissa pääsee näkemään pilkahduksen elokuussa ensi-iltansa saavasta klassikosta. Erikoisteatterikierroksilla saa mahdollisuuden tutustua teatteritaloon ja elokuun ensi-iltoihin Ei kertonut katuvansa ja Kuka pelkää Virginia Woolfia?.

Perinteisellä puvuston kirpputorilla on mahdollista tehdä uniikkeja löytöjä, ja QR-suunnistuksessa lapset pääsevät sukeltamaan Ihmemaa Ozin satumaailmaan.

Open Stagella ja kuvataidetyöpajassa nuoret pääsevät toteuttamaan itseään. Open Stagella Pikisalin lava on vapaa nuorille esiintyjille ja kaikki taiteenlajit ovat mahdollisia.

Taiteiden Yön aikana teatterin ylä- ja alalämpiöiden ravintolat ovat auki kello 15–20, eli teatterielämysten lomassa voi myös istahtaa kahville ja mehulle.

Kaikki Oulun teatterin tilaisuudet Taiteiden Yössä ovat maksuttomia. Teatterikierroksille ja avoimiin harjoituksiin tarvitset kuitenkin vapaalipun, koska tilaa on rajoitetusti. Vapaaliput voi noutaa ke 16.8. klo 12 alkaen Oulun teatterin lipunmyynnistä teatteritalolta.

Ei kertonut katuvansa -näytelmän harjoitukset toukokuussa 2023. Kuvassa näyttelijät Tuula Väänänen, Merja Pietilä, Heli Haapalainen ja Annika Aapalahti. Kuva: Kaisa Tiri

Oulun teatterin Taiteiden Yön ohjelma

Klo 15–18  Puvuston kirpputori
Paikka: Pikisali

Kirpputorilla on myynnissä Oulun teatterin menneiden produktioiden vaatteita ja asusteita. Tule ja osta parhaat päältä! Maksu ainoastaan kortilla ja otathan oman kassin mukaan ostoksia varten.

Klo 15–20  Suuren ja pienen näyttämöiden lämpiöravintolat palvelevat

Klo 15–21  QR-suunnistus Ihmemaa Ozin maailmaan
Paikka: Ala-aula ja suuren näyttämön lämpiö

Erityisesti lapsille tarkoitettu suunnistus teatteritalon uumenissa johdattaa syksyllä nähtävän Ihmemaa Ozin maailmaan. Etsi vihreitä timantteja ja pääset tutustumaan satuseikkailun tekijöihin ja vastaamaan Ihmemaa Oz -aiheisiin kysymyksiin.

Klo 15–21  Ihmemaa Oz -pienoismalli- ja luonnosnäyttely
Paikka: suuren ja pienen näyttämön lämpiöt

Klo 16 Ei kertonut katuvansa -teatterikierros
Paikka: Kierros alkaa suuren näyttämön lämpiöstä.
Kesto noin 45 minuuttia

Tällä erikoisteatterikierroksella pääset tutustumaan teatteritaloon ja Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa -näytelmään sekä sen tekijöihin. Kierroksella ovat mukana ohjaaja Piia Peltola, lavastaja Tinja Salmi, valosuunnittelija Olivia Pohjala, äänisuunittelija Jukka Lappalainen ja pukusuunnittelija Pasi Räbinä.

Teatterikierros on maksuton, mutta tarvitset vapaalipun, jonka voit noutaa Oulun teatterin lipunmyynnistä ke 16.8. klo 12 alkaen. Kierrokselle mahtuu 25 henkilöä.

Klo 17 Kuka pelkää Virginia Woolfia? -teatterikierros
Paikka: Kierros alkaa suuren näyttämön lämpiöstä.
Kesto noin 45 minuuttia

Tällä erikoisteatterikierroksella pääset tutustumaan teatteritaloon ja Edward Albeen Kuka pelkää Virginia Woolfia? -klassikkoon sekä sen tekijöihin. Mukana kierroksella ovat ohjaaja Alma Lehmuskallio, puku-, kampaus- ja maskeeraussuunnittelija Jaana Kurttila, lavastaja-valosuunnittelija Jukka Kyllönen sekä äänisuunnittelija Antti Lindholm.

Teatterikierros on maksuton, mutta tarvitset vapaalipun, jonka voit noutaa Oulun teatterin lipunmyynnistä ke 16.8. klo 12 alkaen. Kierrokselle mahtuu 25 henkilöä.

Klo 1821 Kuvataidetyöpaja
Paikka: Ala-aula

Myllytullin koulun oppilaat pitävät kuvataidetyöpajaa. Lisätietoja luvassa myöhemmin.

Klo 19 Avoin harjoitus: Edward Albeen Kuka pelkää Virginia Woolfia?
Paikka: Pieni näyttämö
Kesto noin 1 tunti 15 minuuttia.

Kuka pelkää Virginia Woolfia? on Edward Albeen klassikkonäytelmäteksti vuodelta 1962. Se kertoo vanhemman yliopistopariskunta Marthan ja Georgen aamuyön jatkojuhlista, joihin vieraiksi heille saapuu nuorempi pariskunta Nick ja Honey. Yhden yön aikana monenlaiset illuusiot särkyvät, kun kohtuuton käytös, vanhat kaunat, raivokas huumori ja erilaiset pelit saavat vallan sivistyneistä ihmisistä.

Avoin harjoitus on maksuton, mutta tarvitset vapaalipun, jonka voit noutaa Oulun teatterin lipunmyynnistä ke 16.8. klo 12 alkaen. Mukaan mahtuu 50 henkilöä.

Klo 19–21  Open Stage
Paikka: Pikisali

Open Stage on Oulun teatterin uusi ilta nuorille. Suoltaako mielesi ihmeellisiä ideoita tai pursuaako pöytälaatikkosi nerokasta runoutta? Oletko synnynnäinen lavaeläin tai haluatko voittaa esiintymiskammosi? Tässä on tilaisuutesi! Open Stagella Pikisalin lava on vapaa nuorille esiintyjille ja kaikki taiteenlajit ovat mahdollisia. Open Stagella voit esittää musiikkia, monologia, sirkusta, stand uppia, tanssia, runoutta, räppiä, puheenpartta, improa tai ilmakitarointia. Vain mielikuvitus on rajana! Tule itse lavalle tai katsomoon kannustamaan. Lava on vapaa!

Voit tulla vaan paikan päälle esiintymään tai jos kaipaat rohkaisua tai haluat kehitellä mielestäsi kenties hulluakin ideaa, ota rohkeasti yhteyttä Oulun teatterin yleisötyöntekijä Elina Ylisuvantoon: elina.ylisuvanto@gmail.com.

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun