Teoshaku käynnissä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalille!

Julkaistu

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali etsii ammattimaisesti korkeatasoista esittävää taidetta ohjelmistoonsa 19.–23.3.2024.

Valitut teokset saavat 1–3 esityskertaa festivaalin aikana hyvin varustetuilla näyttämöillä. Festivaali maksaa esityksen matka- ja majoituskulut ja kohtuullisen esiintymiskorvauksen.

Hakemuksen tulee sisältää teosesittely, vierailun kustannusarvio, sähköinen tallennelinkki ja tekninen raideri valo- ja lavakarttoineen.

Hakemus tulee lähettää osoitteeseen sari.tanner@oulunteatteri.fi 15.10.2023 mennessä.

Yli 40 vuotta lasten ja nuorten teatteria

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali on tuonut jo yli 40 vuotta teatteritaiteen iloa lapsille ja nuorille. Teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio on myös festivaalin johtaja. Ensimmäinen festivaali järjestettiin Oulussa vuonna 1982. Oulun teatteri on toiminut festivaalin pääjärjestäjänä vuodesta 1993, ja se on vakiintunut osa teatterin joka kevään toimintaa.

Tapahtuma esittelee ammattilaisten tekemää lasten ja nuorten esittävää taidetta laajasti: festivaalilla nähdään vuosittain 15–20 eri produktiota, joista järjestetään tapahtuman aikana noin 50 näytäntöä. Perinteisen puheteatterin lisäksi esillä on esittävän taiteen koko kirjo nukketeatterista tanssiin, sirkuksesta musikaaleihin ja balettiin.

Festivaalilla on kaksisuuntainen tavoite: tarjota nuorta katsojaa ja kokijaa arvostavia ikkunoita erilaisiin maailmoihin ja ajattelutapoihin sekä tarjota lasten ja nuorten teatterin tekijöille ikkuna, josta kurkistaa takaisin: katsojiin, yhteisöön, toisiin tekijöihin, kaupunkiin ja maailmaan.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun