Oulun teatteri avaa uuden teatteriravintolan lokakuussa 

Oulun teatterin tavoitteena on olla jatkossa entistä elävämpi ja helposti lähestyttävämpi talo.

Oulun teatteri uudistaa ravintola- ja lämpiötoiminnan ensi syksynä ja ryhtyy toteuttamaan sitä osana omaa toimintaansa 1.10.2023 alkaen. Ravintolapalvelut ovat kiinteä osa teatterielämystä ja Oulun teatteri haluaa palvella katsojiansa entistä paremmin kehittämällä toimintaansa kokonaisvaltaisesti. 

Teatterin ytimessä ovat kohtaaminen ja yhdessä kokeminen, ja tätä ajatusta haluamme vahvistaa myös ravintolapalveluissamme”, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen kertoo. 

Oulun teatteri teetti maaliskuussa asiakaskyselyn oheis- ja ravintolapalveluistaan. Kyselyn vastauksissa korostuivat kehitettävinä asioina teatteriravintolan jonot, hintataso ja valikoima. Teatteriravintolan toivotaan olevan elämyksellinen, inspiroiva ja yllätyksellinen. Teatteri ryhtyy ratkaisemaan näitä kehityskohteita ja sujuvoittamaan muun muassa ennakkomyyntiä.  

Arvostamme asiakkaitamme ja tätä työtä tehdään heille. Tavoitteenamme on olla jatkossa entistä elävämpi ja helposti lähestyttävämpi talo. Haluamme, että teatterikävijöillämme on aina aikaa nauttia”, Moilanen painottaa ja jatkaa: 

Teatteri on myös yritysten elämyskumppani. Kasvaneen yritysyhteistyön myötä olemme huomanneet, että tarvitsemme enemmän räätälöityjä ravintolapalveluja. Vastaamme myös tähän kysyntään.” 

Janne Hakkarainen ja Anu-Maarit Moilanen, kuva Kaisa Tiri

Teatterilla on edessään aktiivinen kulttuuripääkaupunkivuosi 2026, jota kohden ravintolapalveluiden ennakoidaan kasvavan. Lisäksi ravintolatoiminnan odotetaan tuovan uusia tulonlähteitä, joilla vahvistetaan teatterin toimintaa.  

Oulun teatteri on viime vuosien aikana kehittynyt voimakkaasti uuden strategiansa mukaisesti. Rohkean uudistamisen ansiosta teatteri on päässyt positiivisuuden kierteeseen, ja lämpiö- ja ravintolatoiminnan omaksi ottamisella on tarkoitus jatkaa hyvin alkanutta työtä”, hallituksen puheenjohtaja Janne Hakkarainen sanoo. 

Uusi teatteriravintola avataan 2. lokakuuta. Teatteriravintola Vänmanni palvelee normaalisti asiakkaita siihen saakka. Ravintolatoiminnan kehittäminen on pitkän suunnittelutyön tulos. 

Oulun teatteri avaa ravintolapäällikön rekrytoinnin tulevina viikkoina. Teatteriravintolan uusi konsepti julkaistaan syyskuussa.