Tuula Väänänen on Vuoden teatterinäyttelijä – ”Pohjoisen Suomen lahja teatterialallamme”

Oulun teatterin näyttelijä Tuula Väänänen on valittu Vuoden teatterinäyttelijäksi. Näyttelijäliitto palkitsi hänet roolistaan En päässyt Juliaksi -teoksesta, jonka ensi-ilta oli Oulun teatterin pienellä näyttämöllä 11.12.2021. Alma Lehmuskallion ohjaama teos käsitteli näyttelijyyttä, työn merkitystä ja toista mahdollisuutta. Prosessissa syntynyt teos sekoitti iloisesti totta ja fiktiota.

Vuodesta 2010 alkaen jaettu palkinto on Näyttelijäliiton kollegapalkinto, jonka saajan valitsevat Näyttelijäliiton jäsenet. Näin kollegat kuvailivat Tuula Väänästä ja hänen työtään:

Pitkän uran tehnyt, inspiroiva tekijä, joka rakastaa jokaista rooliaan ja näyttelee aina täysillä. Omaperäinen ja rohkea roolityössään.
Väänänen jaksaa edelleen 65- vuotiaana tarttua ennakkoluulottomasti uusiin tyylilajeihin, kehittää itseään ja jakaa osaamistaan.
Vahva, taitava ja herkkä.
Tuula on tehnyt vuosikymmenten varrella upeita rooleja. Hän on tekijänä utelias, herkkä, vahva ja innostava, innostunut ja monipuolinen. Häntä on ihana katsoa lavalla ja En päässyt Juliaksi oli hieno ja herkkä esitys.
Tuula edustaa sitoutunutta näyttelijää, joka on roolissa kuin roolissa hehkuva, yhteisön luottopelaaja ja tinkimätön omassa näyttelijyydessään. Tuula on pohjoisen Suomen lahja teatterialallamme.
Paneutuminen työhön on todenperäistä ja intensiivistä. Ottaa katsojan mukaan esitykseen. On aika palkita!

Tuula Väänästä palkinnon saaminen juuri omilta kollegoilta lämmittää suuresti.

Palkinnon saaminen omilta kollegoilta tuntuu todella hyvältä. Palkinto kannustaa minua jatkamaan valitsemallani tiellä: täysillä päätyyn ja päädystä läpi. Välillä onnistuu ja välillä ei mutta pitää yrittää uteliaana, rakkaudesta elämään! Teatteri on elämää!”, Tuula iloitsee.

Ehdolla vuoden teatterinäyttelijäksi olivat myös Martin Bahne, Anna Hultin, Pia Piltz, Jonnakaisa Risto, Timo Tuominen, Henri Välikangas ja Tuula Väänänen.

Lue juttu Tuulasta, kun hän sai Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinnon vuonna 2022.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun