Oulun teatteri on valittu jälleen Taidetestaajat-vierailukohteeksi

Pienen hauen pyydystys markkinointikuva
Julkaistu

Oulun teatteri on valittu jälleen Taidetestaajat-vierailukohteeksi lukuvuodelle 2023–24. Kasiluokkalaiset pääsevät kokemaan Pienen hauen pyydystys -näytelmän, joka on tarina menneisyyden haamuista, irtipäästämisestä ja rakkaudesta, joka ylittää tämän maailman rajat. Näytelmä perustuu Juhani Karilan suosittuun samannimiseen romaaniin.

Näytelmän lisäksi etkoilla ja jatkoilla kasiluokkalaiset kuulevat ja tutustuvat teatterin tekemiseen. Muun muassa esitysten jälkeen he saavat kysellä näyttelijöiltä heidän työstään.

Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen kokee Taidetestaajat hienona mahdollisuutena kohdata laajasti teatterille tärkeää kohderyhmää eli nuoria.

”Taiteen kokemiseen harjaantuu kokemalla taidetta ja näitä mahdollisuuksia lapsilla ja nuorilla tulee olla osana peruskoulua. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki: nuoret, koulut ja me taiteen ammattilaiset. Taide kuuluu kaikille”, Moilanen painottaa.

Vuonna 2017 Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä Taidetestaajat on saavuttanut suuren suosion. Tulevalla kaudella 2023–2024 kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset opettajineen, yhteensä noin 69 700 henkilöä, osallistuvat Taidetestaajiin.

Oulun teatteri on ollut mukana Taidetestaajissa alusta alkaen. Ensimmäinen Taidetestaajat-näytelmä vuonna 2017 oli Heta Haanperän ohjaama Rautatie.

”Olemme kehittäneet mukanaoloaikanamme yleisötyötämme ja saaneet tärkeää palautetta siitä, miten teatteri voi olla läsnä nuorten elämässä”, Moilanen kertoo.

Meneillään olevalla lukukaudella tänä keväänä kasiluokkalaiset pääsevät kokemaan katastrofikomedian Peter Pan menee pieleen, jonka on ohjannut taiteellinen johtajamme Alma Lehmuskallio.

Sitä edellinen Taidetestaajat-teos oli niin ikään Alma Lehmuskallion ohjaama koko perheen Kaboom ja kuvittelun voima ja vuoden 2019 Taidetestaajat-näytelmä Hanna Ojalan ohjaama historiallinen Sara Wacklinin Oulu palaa. Vuonna 2018 mukana oli Pasi Lampelan ohjaama Näköala sillalta.

Päärahoittajana toimivan Suomen kulttuurirahaston lisäksi Taidetestaajat-hankkeen rahoittajia ovat Svenska kulturfonden ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun