Ensi-iltahaastattelussa Taikahuilun ohjaaja Haanperä

Julkaistu

Taikahuillun ensi-iltahaastattelussa ohjaaja Heta Haanperä kertoo tunnelmistaan oopperan h-hetken lähestyessä. Mitä on luvassa, kun suuri näyttämö täyttyy Taikahuilun tarinasta ensi-illassa perjantaina 13. tammikuuta?

Katso Hetan haastattelu täältä, niin tiedät!

Mielikuvitusmatkalle vievä rakastettu ooppera

Wolfgang Amadeus Mozartin säveltämä Taikahuilun on yksi maailman rakastetuimmista oopperoista. Sen sanoma on siinä, miten hyvää ja kaunista ihminen voi synnyttää, jos matkakumppaneina on viisautta ja hulluutta, molempia mitallinen. Taikahuilu avaa ihmisen erityisen kyvyn kuvitella maailmoita, luoda uusia tarinoita ja uskoa satuihin.

Oopperan päärooleissa laulavat Johanna Isokoski prinsessa Paminana ja Tuomas Miettola prinssi Taminona. Muissa rooleissa laulavat muun muassa Marika HölttäNiklas SpångbergTomi Punkeri ja Sadelilja Larimo.

Oopperan ohjaa Heta Haanperä ja kapellimestareina toimivat Oulu Sinfonian ylikapellimestari Rumon Gamba ja suomalaiskapellimestari Erkki Lasonpalo. Oopperan esityskieli on suomi ja oopperassa on tekstitykset suomeksi ja englanniksi.

Taikahuilun orkesterina toimii Oulu Sinfonia, ja kuorona Oulun Kamarikuoro sekä Cassiopeia. Oopperan yhteistyössä ovat mukana myös Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun oopperayhdistys ry.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun