Lokakuun PikiTalkissa mukana Riikka Moilanen, Lauri Marjamäki ja Lauri Salovaara

Julkaistu

Lokakuun PikiTalkissa perjantaina 28. lokakuuta keskustellaan saavuttamattomista unelmista ja toisista mahdollisuuksista. Kuinka ihminen nousee suurten epäonnistumisten jälkeen taas jaloilleen ja saa voimaa uuden suunnan löytämiselle elämässä? Mitä tapahtuu, kun ei saa haluamaansa ja mihin se vie?

Aiheesta ovat keskustelemassa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki, Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen ja yrittäjä, radiopersoona Lauri Salovaara. Lisäksi pop up -keskustelussa ovat näyttelijät Tuula Väänänen ja Pyry Äikää.

Me kaikki olemme kokeneet epäonnistumisia, jotka ovat hetkellisesti heilauttaneet horisonttia. Pettymyksistä voi kasvaa voimavaroja tai koko elämää varjostavia heikkouksia. On kiinnostavaa kuulla, miten julkisen arvioinnin kohteena olevat puhujamme ovat kokeneet nämä kohdat elämässään ja voimmeko oppia jotakin heidän kokemuksistaan”, Oulun teatterin toimitusjohtaja ja PikiTalkin toinen juontaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

Menestyminen ei ole rakennettu vain onnistumisista, vaan kyvystä oppia virheistä”, Oulun kaupungin viestintäjohtaja ja PikiTalkin toinen juontaja Mikko Salmi jatkaa.

Kun yksi sana muutti elämän suunnan

Pitkään politiikassa toiminut ja nykyään Oulaisten kaupunginjohtajana työskentelevä Riikka Moilanen tietää, kuinka yksi sana voi muuttaa elämän suunnan. Yhdestä sanasta hän sai kokea nykypolitiikan raadollisuuden. Hän on toiminut kansanedustajana yhden kauden, Oulun kaupunginvaltuutettuna 21 vuotta ja 10 vuotta yrittäjänä. Elämään on sisältynyt monenlaista luopumista ja hän kokee, että kaikilla on ollut tarkoituksensa.

Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki siivitti Kärpät kahteen perättäiseen suomenmestaruuteen vuosina 2014 ja 2015 sekä CHL-hopealle keväällä 2016. Jääkiekkomaailmaan kuuluvat suuret nousut ja laskut, mistä Marjamäkikin on saanut osansa. Kärppien menestyksen jälkeen hän nousi suomalaisen jääkiekon seuratuimmalle paikalle Leijonien päävalmentajaksi. Kun Leijonat jäivät kahdissa peräkkäisissä MM-kisoissa sijoille 4. ja 5., sai Marjamäki kokea ennennäkemättömän ryöpytyksen mediassa ja häntä haukuttiin jopa maailman huonoimmaksi ihmiseksi. Sittemmin hän valmensi Jokereita hyvällä menestyksellä, minkä jälkeen palasi keväällä 2022 Kärppien päävalmentajaksi. Ja menestystä puolen Suomen joukkueelta odotetaan jälleen.

Radio Megassa 90-luvun lopussa Kärppien ja Lipon otteluselostusten parissa radiouransa aloittanut Lauri Salovaara on ihminen, jolla on ollut kauhea tarve saavuttaa asioita. Hän on monien haasteiden mies: Salovaaralla on ollut 500 päivässä miljonääriksi -haaste, painonpudotus- ja liikuntahaaste ja hänet on nähty myös Selviytyjät Suomi -tosi-tv-sarjassa. Tuntuu, että hänelle mikään ei riitä. Miljonääriprojekti opetti Salovaaralle sen, ettei kannata jäädä miettimään liikoja.

PikiTalkin keskustelun innoittajana on Alma Lehmuskallion ohjaama En päässyt Juliaksi, joka käsittelee luopumista, toista mahdollisuutta ja yhteyden löytämisen tarvetta. Illan aikana nähdään otteita tästä prosessissa tehdystä teoksesta.

PikiTalkeissa illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. Tänä syksynä PikiTalkit striimataan Mun Oulun verkkosivulla ja Mun Oulun Facebook-sivulla. 

MITÄ: PikiTalk on yhteiskunnallista keskustelua after work -tyylillä
MISSÄ: Oulun teatterin Pikisalissa ja striimi Mun Oulun verkkosivulla ja Facebook-sivulla
MILLOIN: Perjantaina 28.10.: PikiTalk käynnistyy kello 16 dj Antti K:n musiikilla ja Pikisalin bistron after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17.
HUOM: Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18.

PikiTalk järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin viestinnän kanssa.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun