Taiteiden Yössä muun muassa suosittu kirpputori ja Patriarkan avoimet harjoitukset

Julkaistu

Taiteiden Yötä vietetään ympäri Oulua torstaina 18. elokuuta ja Oulun teatteri on mukana.

Ohjelmassamme Taiteiden Yönä on muun muassa suosittu puvuston kirpputori ja hetken tauon jälkeen taas avoimet harjoitukset. Yleisö pääsee näkemään, kuinka syksyn ensimmäistä suuren näyttämön ensi-iltaa Patriarkkaa harjoitellaan ohjaaja Sakari Hokkasen johdolla. Juha Jokelan Patriarkka on kaunis, koskettava ja hauska draama kahden sukupolven eroista, suuntaansa etsivästä maasta ja taistelemisen arvoisesta rakkaudesta.

Lisäksi tarjoamme teosesittelyt Patriarkka-näytelmästä ja Alma Lehmuskallion ohjaamasta Peter Pan menee pieleen -produktiosta, jonka ensi-ilta on 12. marraskuuta. Teos kertoo harrastajateatteriseurueesta, jonka Peter Pan -esityksen ensi-illassa menee poskelleen ihan kaikki. Peter Pan menee pieleen kuuluu samojen tekijöiden pieleen menevien näytelmien sarjaan, joista jokainen on noussut maailmanlaajuiseksi komediahitiksi. Oulun teatterissa on aiemmin nähty sarjan aloittanut Pieleen meni vuonna 2017.

Taiteiden Yön ohjelmamme ovat maksuttomia. Muihin tilaisuuksiin voi osallistua vain tulemalla paikalle, mutta Patriarkan avoimeen harjoitukseen tulee noutaa Oulun teatterin myyntipalvelusta ilmainen lippu, joita on jaossa 150 ensimmäiselle. Hae lippu Taiteiden Yön päivänä 18. elokuuta kello 12 alkaen.

Lämpimästi tervetuloa sukeltamaan teatterin lumoavaan maailmaan!

Taiteiden Yön ohjelma Oulun teatterissa

Kello 14.00–16.30 Puvuston kirpputori, Pikisali
Kirpputorilla on myynnissä Oulun teatterin menneiden produktioiden vaatteita ja asusteita. Tule ja osta parhaat päältä! Maksu ainoastaan kortilla ja otathan oman kassin mukaan ostoksia varten. 

Kello 17.00 Peter Pan menee pieleen -teosesittely, Pikisali PERUTTU

Kello 17.30 Patriarkka-teosesittely, Pikisali
Heimo Harju viettää leppoisia eläkepäiviä vaimonsa Virpin kanssa Normandiassa. Eräänä päivänä hän tajuaa, ettei sittenkään ole valmis vetäytymään. Mittavan uran politiikan ja liike-elämän palveluksessa tehnyt Heimo haluaa vielä yhden elämän. Hän päättää palata takaisin Suomeen. Kotiinpaluu nostaa esiin asioita, joiden kohtaamiselta Heimo ja Virpi ovat ulkomailla säästyneet. Perheen sisäinen sukupolvien kuilu osoittautuu luultua syvemmäksi. Lisäksi Heimon ja Virpin avioliiton käsittelemättömät asiat iskevät heidän kasvoilleen rajuina ja pelottavina. Uusi alku ei ole mahdollinen, ellei vanhoja asetelmia romuteta.

Teoksesta on kertomassa ohjaaja Sakari Hokkanen.

Kello 18-19 Patriarkan avoin harjoitus, suuri näyttämö
Tule seuraamaan, kuinka Patriarkka-näytelmää harjoitellaan. Näytelmä on Taiteiden Yön aikaan loppusuoralla, kun ensi-illan aika on seuraavalla viikolla.

Huom! Jaossa samana päivänä ilmainen lippu avoimiin harjoituksiin 150 ensimmäiselle Oulun teatterin myyntipalvelusta, joka aukeaa kello 12.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun