PikiTalkissa Kirkkopäivillä keskustellaan kirkon kyvystä sietää aikaa ja erilaisuutta

Julkaistu

Teatteria ja yhteiskunnallista keskustelua yhdistävä PikiTalk on mukana Kirkkopäivillä lauantaina 21.5. klo 16.30–18.30.

PikiTalkin teemana on Kestääkö kirkko aikaa ja aika kirkkoa. Illan aikana nähdään katkelmia Billy Elliot –musikaalista, joka kertoo tiiviistä työläisyhteisöstä ja sen kyvystä sietää erilaisuutta.

Billy Elliot on tarina itseksi kasvamisesta ja hyväksynnästä. Taiteen kieli kuvaa koskettavalla ja osin raadollisellakin tavalla pienen pojan ulkopuolisuuden tunnetta juuri silloin, kun hänen tulisi kuulua laumansa suojaan. Ajassa on nähtävissä merkkejä siitä, että kirkonkin sisällä kasvaa Billy Elliotteja. Suojaako lauma heitä?”, pohtii Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.

PikiTalkin keskustelua virittävät Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi.

PikiTalk on mukana Kirkkopäivillä vahvistamassa yhteiskunnallisen keskustelun ja taiteen epäpyhää liittoa. Kysymme, miten ikuisuuteen kurkottava kirkko pärjää 2020-luvun yhteiskunnallisten ilmiöiden keskellä. Onko kirkko-instituutiolla annettavaa tämän päivän hengelliselle etsinnälle?”, jatkaa Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Keskustelemassa tuomiorovasti Satu Saarinen, piispa Mari Leppänen ja dosentti Jyri Komulainen

Kirkon kyvystä sietää aikaa ja erilaisuutta ovat keskustelemassa tuomiorovasti Satu Saarinen, piispa Mari Leppänen ja dosentti Jyri Komulainen.

Vuonna 2016 Oulun tuomiorovastiksi valittu Satu Saarinen on rikkonut urallaan lasikattoja toisensa perään. Hän oli ensimmäinen nainen, joka valittiin tuomiorovastiksi vaaleilla evankelis-luterilaisessa kirkossa. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri ja filosofian tohtori.

Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen on teologi, kulttuurintutkija ja tietokirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa yhdenvertaisuutta, kestävää elämäntapaa ja hiljaisuuden merkitystä koskevista ajatuksistaan. Mari Leppänen on Suomen ev-lut kirkon kolmas naispuolinen piispa ja ensimmäinen vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä kasvanut piispaksi valittu nainen.

Jyri Komulainen toimii johtavana asiantuntijana Kirkon tutkimus ja koulutus -yksikössä. Hän on pohtinut luterilaisen kirkon roolia moniuskontoistuvassa yhteiskunnassa ja sen vaatimia strategisia näkökulmia. Akateemisella urallaan Komulainen on perehtynyt uskontodialogiin, katoliseen teologiaan ja Intian uskontoihin. Hänet tunnetaan myös aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana erityisesti Twitterissä.

MIKÄ ON PIKITALK?
Oulun teatterin ja Oulun kaupungin kehittämä PikiTalk on uudenlainen teatteria ja yhteiskunnallista keskustelua yhdistävä after work -tapahtuma, joka jatkuu syksyllä 2022 Oulun teatterin ensi-iltojen teemojen parissa.

PikiTalk – Kestääkö kirkko aikaa ja aika kirkkoa
La 21.5. klo 16.30–18.30
Oulun teatteri, Pikisali
PikiTalk sisältyy Kirkkopäivien lauantain päivälippuun. Lipuista lisätietoa Kirkkopäivien liput-sivulta.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun