Poikani joka katosi -näytelmä on valittu Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon

Julkaistu

Oulun teatterin Poikani joka katosi -näytelmä on valittu Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon.

Poikani joka katosi on näytelmä perheen häpeästä, syyllisyydestä, pelosta, huolesta, hädästä ja siitä toivosta, johon takertuu silloin, kun lapsi katoaa huumeiden maailmaan ja tilalle astuu huppupäinen hahmo, jota vastaantulijat väistävät.

Esityksen lähtökohtana on Mirjam Sumun koskettava sarjakuva Kuinka poikani katosi. Aihe on myös paikallisesti merkittävä ja kumpuaa vahvasti Oulun jatkuvasti synkkenevästä huumetilanteesta. Esitys on hakenut materiaalia Oulun eri perheiden tukiryhmistä sekä viranomaisilta.

Teatterikesän pääohjelmistoon valitaan aina edellisen vuoden kiinnostavimmat esitykset, joten olen todella iloinen siitä, että Oulun teatteri on mukana tässä joukossa. Erityisesti ilostuttaa juuri tämän esityksen valinta, sillä sen aihe on paitsi polttavan tärkeä myös paikallinen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Heta Haanperän ja työryhmän toteutus pysäyttävä”, riemuitsee Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.

Vuonna 1968 perustettu Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä ja pitkäaikaisemmista teatterifestivaaleista, ja sitä vietetään 1.–7. elokuuta. Kansainvälisten huippuvierailujen lisäksi se esittelee kotimaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset.

Pääohjelmisto muodostaa Tampereen Teatterikesän taiteellisen rungon. Ohjelmistoon kutsutaan vuosittain noin 20 ryhmää, joista kolmasosa saapuu eri puolilta maailmaa ja kaksi kolmasosaa kotimaasta. Esitysvalinnoista vastaa festivaalin taiteellinen johtoryhmä. Ohjelmisto on nyt julkaistu.

Lisäksi meiltä lähtee syksyllä En päässyt Juliaksi -produktio vierailulle Espoon ja Seinäjoen kaupunginteattereihin sekä Diiva ensi keväänä Vaasaan ja Ruotsiin hankerahoituksen turvin. Strategiamme tavoite näkyä myös Oulun alueen ulkopuolella lähtee kivasti toteutumaan.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun