Autetaan Ukrainaa teatterin keinoin

Julkaistu

Oulun teatteri järjestää toukokuussa kaksi esitystä Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseksi.

Teatteri ei ainoastaan peilaa todellisuutta, vaan myös luo sitä. Haluamme olla mukana luomassa sellaista todellisuutta, jossa sodanvastainen ja inhimillisyyttä korostava viesti saa entistä enemmän tilaa”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio linjaa.

Lauluja harmaan meren laidalta -näytelmän viimeinen esitys torstaina 12. toukokuuta on hyväntekeväisyysnäytös. Pipsa Longan kirjoittama näytelmä on teemoiltaan ajankohtainen tarina ihmisistä kriisin keskellä. Sen ydinsanoma on, että katastrofinkin keskellä meillä on toisemme.

Talo horjahti -lukudraama tuo keskiviikkona 18. toukokuuta Oulun teatterin pienelle näyttämölle ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden, kirjoittajien ja kuvittajien uusia monologeja sekä sodanaikaisia päiväkirjamerkintöjä. Suurin osa heistä on paennut viime viikkojen aikana eri puolille Eurooppaa.

Lukudraaman esiintyjinä ovat Oulun teatterin omat näyttelijät Elina Korhonen, Annina Rokka, Anne Syysmaa ja Susanna Pukkila sekä ohjaaja Heta Haanperä. Tekstikokonaisuuden on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo.

Kummankin esityksen lippujen hinnat ovat 10 euroa, 15 euroa, 25 euroa, 50 euroa, 75 euroa ja 100 euroa. Hyväntekeväisyysesitysten tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä UNICEFin hätäapukeräykseen Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseksi. Myös käsikirjoittaja Pipsa Longan palkkio Lauluja harmaan meren laidalta -näytöksestä ohjataan hätäapukeräykseen.

Liput ovat nyt myynnissä.

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun