Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali alkaa huomenna tiistaina 5.4.

Julkaistu

Järjestyksessään 41. Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali alkaa tiistaina 5. huhtikuuta. Tarkkaan valittuja esityksiä on Oulun teatterin lisäksi Kulttuuritalo Valveella.

Ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen pääsemme festivaaleilla live-esitysten pariin. Meillä on yhteensä 19 eri produktion esitystä aina sieltä ihan pienestä lapsesta vähän vanhempiin”, festivaalien taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio iloitsee.

Festivaali toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen, Jojo – Oulun Tanssin Keskuksen, Akseli Klonkin ja Flow Productionsin kanssa.

Esityksiä on lisäksi muun muassa Vaasan kaupunginteatterista, Linnateatterista, Kallo Collectivesta, Kulttuuritalo Lilla Villanista, Balettikoulu Sinikellosta ja Red Nose Companysta.

Kaksivuotiaille ja sitä vanhemmille on tarjolla Etusivun juttu, kolmevuotiaille muun muassa Ursas Porhea, Tät-tät-tää sanoi prinsessoista ruusuisimman polkupyörä, Varamummo ja Ammattieläin, neljävuotiaille Receptionists, viisivuotiaille Letti ja Bapsilarometri 2021, kuusivuotiaille Frankenstein ja Improa lapsille! ja seitsemänvuotiaille Menuteatteri.

Nuorille suunnattuja esityksiä ja tapahtumia ovat Oulun teatterin Nuorten näyttämön Yhtä suurta perhettä, Teatteri Nirvanan ja Fennofobia-ryhmän Fennofobia, Miiko Toiviaisen Kepeä elämäni, Urbanapan Maailmaa muuttavat tarinat! -työpaja, Akseli Klonkin Prinssi Charlesin tunne ja Urbanapan Kumoukselliset tarinat -keskustelutilaisuus.

Nuorten puolelta odotan erityisesti kahta monologia. Ensimmäinen on Geoffrey Eristan Fennofobia, joka käsittelee afrosuomalaisuutta ja suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen tunteita. Miiko Toiviasen Kepeä elämäni, jossa hän omakohtaisesti käsittelee sekä vakavasti että leikkisästi omaa transhistoriaansa”, Lehmuskallio vinkkaa.

Tutustu festivaaliohjelmistoon täällä.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun