Jäniksen vuodessa etsitään uskallusta uneksia – ensi-ilta 2.4.2022

Eljas Liinamaan ohjaama Jäniksen vuosi huipentaa Oulun teatterin suuren näyttämön kevätkauden. Jäniksen vuodessa kohtaavat vuoden 1975 Arto Paasilinnan menestysromaani, sen 2010-luvun uustulkinta ja 2020-luvun näyttämöllepano.

Esa Leskisen, Sami Keski-Vähälän ja Kristian Smedsin näyttämösovituksessa etsitään erityistä luontosuhdetta ja uskallusta uneksia. Vatanen saa tarpeekseen oravanpyörästä ja tekee irtioton järjestäytyneestä yhteiskunnasta.

Relax, nothing is under control”, ohjaaja Eljas Liinamaa kertoo näytelmän tärkeimmäksi sanomaksi.

Jäniksen vuoden ensi-illan oli tarkoitus olla jo keväällä 2021, mutta koronapandemia muutti suunnitelmia. Lisäksi Ahti-myrskyn aiheuttamat tuhot siirsivät ensi-iltaa vielä uudestaan.

”Tämä Vatasen ja Jäniksen vuosien korpivaellus virusten ja sotien ja hurjimmiksi tulevien ilmastoraporttien keskellä on tulossa päätökseen. Tämä ei ole kuitenkaan matkan pää, vaan nyt se tavallaan vasta alkaa. Meidän Jäniksen vuodesta muotoutui tämän ajan näköinen teos”, Liinamaa toteaa ensi-illan alla.

Jäniksen vuodessa näyttämöllä nähdään Vatasena Heli Haapalainen ja Jäniksenä Aki Pelkonen sekä muissa osissa Annika Aapalahti, Mirjami Kukkola, Timo Reinikka ja Tuula Väänänen.

Jäniksen vuoden on ohjannut Eljas Liinamaa (s.1982), joka valmistuttuaan ohjaajaksi karkasi pohjoiseen, missä teki lähes neljän vuoden työrupeaman Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterin palveluksessa. Hän elää kuudetta jäniksen vuottaan erakkomajassa Ounasjoella. Valaistuminen antaa yhä odottaa itseään.

JÄNIKSEN VUOSI
Ensi-ilta la 2.4.2022 klo 19 suurella näyttämöllä

Ohjaus: Eljas Liinamaa
Lavastus: Aino Koski
Äänisuunnittelu: Jukka Lappalainen
Valosuunnittelu: Elina Romppainen
Pukusuunnittelu: Pasi Räbinä
Kampaus- ja maskisuunnittelu: Eija Juutistenaho
Näyttämöllä: Heli Haapalainen, Aki Pelkonen, Annika Aapalahti, Mirjami Kukkola, Timo Reinikka ja Tuula Väänänen

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun