Oulun teatterilla sytytetään kynttilät lauantaina Ukrainan sodan jaloissa olevien lasten ja nuorten puolesta

Julkaistu

Oulun teatterilla sytytetään kynttilät lauantaina 5. maaliskuuta klo 15 alkaen Ukrainan sodan jaloissa olevien lasten ja nuorten puolesta. Kaikki oululaiset voivat osallistua tuen ilmaisuun tuomalla kynttilän Oulun teatterin torin puoleiselle seinustalle osoitetulle alueelle.

Juhlimme Oulun teatterissa suurmusikaali Billy Elliotin ensi-iltaa 4.–5.3. Teoksen pääosissa ovat lapset, jotka saavat toteuttaa itseään turvallisessa ympäristössä ja kuvata osaamisellaan tarinaa itseksi kasvamisesta. Ajatuksemme ja sydämemme ovat näinä päivinä ukrainalaisten lasten ja nuorten luona. Siellä, missä kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa olevat joutuvat kokemaan asioita, joita heidän ei tulisi joutua kokemaan. Sytytämme kynttilän toivolle, että sota päättyisi eikä lasten ja nuorten täytyisi pelätä”, teatterin johtajat Anu-Maarit Moilanen ja Alma Lehmuskallio toteavat.

Oulun teatterin torni on valaistu Ukrainan lipun sinikeltaisin värein viime viikonlopusta lähtien.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala pitää tuen ilmaisua paikallaan.

Oulu on lasten ja nuorten kaupunki ja lapsillamme on oikeus turvalliseen elinympäristöön. Tällä eleellä tahdomme erityisesti huomioida lapset ja nuoret tietysti Ukrainassa, mutta myös täällä Suomessa. Sotakuvat puskevat nyt lastenkin silmille esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Tilanne herättää huolta ja ahdistusta, josta puhuminen voi olla vaikeaa – joskus meille aikuisillekin. Sodan tuomitseminen yhdessä muiden kanssa on aktiivinen toimi demokratian ja rauhan puolesta. Kynttilöiden sytyttäminen on eleenä sellainen, jossa lapset ja nuoret voivat olla itsekin mukana”, Laajala huomauttaa.

Kynttilöitä tuodessa pyydämme huomioimaan paloturvallisuuden ja että kynttilät laitetaan niille rajatulle alueelle. Kynttilät sammutetaan teatterin sulkeutuessa, noin klo 22.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun