Oulun teatterin vierailuohjelmisto keväällä 2022 tarjoaa draamaa, musiikkia, tanssia ja elämyksiä

Oulun teatterin kevään 2022 vierailuohjelmisto tarjoaa odotettuja näytelmiä, jazzia ja nykyaikaista kuoromusiikkia sekä tanssia, stand uppia ja varieteeta.

Saamme vierailulle näytelmät Luvattu maa, Hullu, Pyöreä totuus ja Valehtelijan peruukki, konsertit Musta lammas & Cassiopeia, Jesse Kaikuranta ja OK:KO, stand up –esityksen Välihuuto, showt Divet, Punch Up! – Resistance & Glitter ja Tanssien Tähtiin Show sekä elävää journalismia HS Musta laatikon muodossa.

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo sairastumisesta, mutta sitäkin enemmän se on tarina parantumisesta. Vuonna 2009 ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Hurme sairastui psykoosiin, josta häntä hoitaneiden lääkärien hämmästykseksi toipui täysin. Suljetusta osastosta ja siellä nähdyistä asioista syntyi ensin puolifiktiivinen romaani Hullu, sitten samanniminen näytelmä. Pienellä näyttämöllä 25. ja 26. helmikuuta.

Juha Luukkosen Luvattu maa on näyttämöllinen kollaasi, joka törmäyttää yhteen erilaisia aatteellisia palopuheita, musiikkia ja sanattomia kohtauksia. Se haastaa katsojaa löytämään oman totuutensa ajassa, jossa oikea ja väärä tuntuvat olevan vain mutu-pohjalta päätettäviä ja koska tahansa johonkin trendikkäämpään vaihdettavia asioita. Luvattu maa on Kokkolan kaupunginteatterin ja Projektori-ryhmän yhteistuotanto. Pikisalissa 26. maaliskuuta.

Monologiesitys Pyöreä totuus kertoo nuoren ihmisen kasvutarinan jalkapallon maailmassa. Esitys käsittelee auktoriteetteja, omien valintojen merkitystä sekä menettämisen pelkoa. Tarina kuvaa, millaista on katsoa vaihtopenkiltä, kun unelmat liukutaklataan kumoon. Näytelmä pohjautuu näyttelijä-käsikirjoittaja Jarno Hyökyvaaran omiin kokemuksiin ja on hyvin henkilökohtainen esitys. Jarno on pelannut itse ammatiksi jalkapalloa ja on ollut joukkueensa mukana voittamassa Veikkausliigassa pronssia sekä Suomen Cup -mestaruuden. Pyöreä totuus Pikisalissa 2. huhtikuuta.

Pirkko Saision ja Marja Packalénin dokumentaarinen Valehtelijan peruukki on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia. Suurella näyttämöllä 31. maaliskuuta.

Rytmimusiikin erityisosaajat Cassiopeia Oulusta ja Musta lammas Helsingistä näyttävät, mitä kuorolaulu voi tänä päivänä parhaimmillaan olla. Vanhahtavat käsitykset laitetaan uusiksi tässä konsertissa, jossa kuullaan laajasti ulkomaisten ja kotimaisten artistien musiikkia sekä myös omaa tuotantoa. Illan aikana kuultavat sovitukset ovat lähes kaikki esittäjilleen räätälöityjä, mikä takaa ainutlaatuisen konserttikokonaisuuden. Kuorot esiintyvät myös yhdessä superkokoonpanona, joten tiedossa on jotain uraauurtavaa ja ainutlaatuista. Pikisalissa 21. ja 22. tammikuuta.

Jesse Kaikuranta juhlii keväällä 10-vuotista taiteilijauraansa: keväällä 2022 hänen läpilyönnistään ja ensimmäisestä albumista tulee kuluneeksi kymmenen vuotta. Pikisalissa 5. maaliskuuta.

OK:KO konsertoi Pikisalissa 30. huhtikuuta. Rumpali-säveltäjä Okko Saastamoisen perustama yhtye on noussut yhdeksi merkittävimmistä uusista jazzyhtyeistä Suomessa. Yhtye juhlistaa konsertilla Liesu-albuminsa julkaisua.

Noin viikon uutisista tutun Jukka Lindströmin Välihuuto on stand up -koomikon epätoivoinen yritys parantaa suomalaista yhteiskunnallista keskustelua. Lopputulos on todennäköisesti naurettava. Esitys on itsenäinen jatko-osa Lindströmin Välikysymys-esitykselle, joka nousi vuonna 2018 sekä stand up -yleisön että kriitikoiden suosikiksi. Pikisalissa 19. helmikuuta.

Divet-15-vuotisjuhlashow suurella näyttämöllä 15. tammikuuta peruuntuu. Lue lisää uutisesta.

Anteeksipyytelemätön ja häpeilemättömän queer varieteeshow Punch Up! tuo saman katon alle dragin, burleskin ja stand up –komiikan tämän hetken kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät. Lavalla kuvia kumartelemattomat koomikot James Lórien MacDonald ja Juuso Kekkonen sekä monikasvoinen drag-artisti Miss Vinyl Envy ja vierailijat. Pikisalissa 23. huhtikuuta.

Tanssien Tähtiin Show suurella näyttämöllä 30. maaliskuuta. Esitys tuo paritanssin lavalle sen monimuotoisuudessaan usean eri kulman kautta ja tanssijat heittäytyvät esitykseen ihan uudella tavalla. Tanssien Tähtiin Show 2022 -kiertueella nähdään Suomen tämän hetken tunnetuimmat ammattitanssijat: Ansku Bergström, Marko Keränen, Kia Lehmuskoski, Jurijs Trosenko, Jutta Helenius, Sami Helenius, Saana Akiola, Mikko Ahti, Jani Rasimus ja Claudia Ketonen.

HS Musta laatikko tarjoaa laatujournalismia uudenlaisena elävänä esityksenä. Kertojina ovat Helsingin Sanomien toimittajat ja kuvaajat, jotka nousevat lavalle kertomaan pitkään valmisteltuja ja ennenjulkaisemattomia tositarinoita. Suurella näyttämöllä 5. ja 6. toukokuuta.

Päivitetty 29.11.2021: Divet-15-vuotisjuhlashow peruuntuu.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun