Kasvutarinoita, yhteisöllisyyttä ja unelmointia 

Ihmisiä meressä

Keväällä 2022 Oulun teatterin näyttämöillä koetaan pienen pojan kasvutarina, teini-iän kipuiluja, merenrantakylän yhteisöllisyyttä hädän keskellä ja uskallusta uneksia. Musiikillista ilotulitusta, draamaa ja komediaa. 

Teatterialalla on hurmaavaa se, miten luontevaa eri-ikäisten ihmisten, sukupolvien ja teatterikäsitysten kohtaaminen on, ja tämä näkyy selkeästi kevään ohjelmistossamme”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kertoo. 

Maaliskuussa ensi-iltansa saava, Heta Haanperän ohjaama Billy Elliot -musikaali on pienen kaivoskaupungin sydämessä asuvan 11-vuotiaan pojan kasvutarina. Oulun alueelta pääsykokeiden kautta valitut lapset tekevät Billy Elliotista erityisen musikaalin. Oululaisten lahjakkuuksien palo ja kyky heittäytyä Billyn tarinan kertojiksi yhdistyy tarinan päähenkilön haluun levittää siipensä ja lentää. Ensi-illat 4.3.2022 ja 5.3.2022 suurella näyttämöllä.

Monika Fagerholmin romaaniin perustuva ja Laura Mattilan dramatisoima sekä ohjaama Diiva on ravisuttava ja kohtuuttomuudessaan riemastuttava esitys, joka haaveilee kaikkivoipaisista teineistä ja juhlii kaikenlaisia tyttöjä. Se on paitsi tarina teini-iästä lähiössä, myös kuva kasvusta, kipeästä murroksesta ja muodonmuutoksesta, ensirakkaudesta ja suurista suruista. Ensi-ilta 18.3.2022 pienellä näyttämöllä.

Lauluja harmaan meren laidalta on lämmin komedia ihmisistä meren armoilla. Tuomas Rinta-Panttilan ohjaama ja Pipsa Lonkan käsikirjoittama näytelmä kertoo aivan tavallisista ihmisistä tekemässä tavallisia asioita, kunnes vesi alkaa nousta ja asukkaiden pitää lähteä evakkoon. Mutta onneksi kyläläisillä on katastrofinkin keskellä toisensa. Ensi-ilta 19.3.2022 suurella näyttämöllä.

Kevät huipentuu Arto Paasilinnan menestysromaaniin pohjautuvaan Jäniksen vuoteenjonka ensi-ilta siirtyi Ahti-myrskyn aiheuttaman remontin vuoksi kevääseen 2022. Eljas Liinamaan ohjaama näytelmä on hullujen aikojen surkuhupaelma meistä kaikista Vatasista, kesytetyistä ja villiintyneistä. Siinä etsitään erityistä luontosuhdetta ja uskallusta uneksia. Ensi-ilta 2.4.2022 suurella näyttämöllä.

“Ensimmäisessä ensi-illassamme, Billy Elliotissa, nuorin esiintyjä on 8-vuotias ja vanhin 64. Lauluja harmaan meren laidalta- ja Diiva-esityksillä taas on vasta Teatterikorkeakoulusta valmistuneet ohjaajat Tuomas Rinta-Panttila ja Laura Mattila, ja kutkuttaa nähdä mitä uusia tuulia he taloomme tuovat. Jäniksen vuodessa kohtaavat vuoden 1975 menestysromaani, sen 2010-luvun uustulkinta ja 2020-luvun näyttämöllepano. Pidän kovasti näistä eri ikien, aikojen, tekemisen tapojen ja todellisuuksien kerrostumista, joita teatteri mahdollistaa”, Lehmuskallio kuvailee. 

Ohjelmistossa jatkavat syksyltä TahtoKaboom ja kuvittelun voimaPoikani joka katosi, En päässyt Juliaksi ja Siltatanssit. 

“Olemme myös helpottuneita siitä, että koronan ja remonttimuutosten jalkoihin jääneet Tahto, Kaboom ja kuvittelun voima, Poikani joka katosi ja En päässyt Juliaksi pystyvät jatkamaan meillä vielä keväälläkin, kuin myös Taidemuseolla esitettävä, Vilho Lammen taiteen äärellä viipyilevä Siltatanssit-esitys. Esitykset kirkastuvat ja muhevoituvat kun ne saavat tarpeeksi pitkät esityskaudet ja pääsevät vuorovaikutukseen erilaisten katsojien kanssa”, Lehmuskallio iloitsee. 

Kevään ohjelmiston liput on nyt myynnissä. Osta liput kätevimmin Ticketmasterista.

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun