Aino-Kaisa Saarisen tarinan kertova Tahto ensi-illassa 5.11.

Julkaistu

Syksyn ensi-iltamme jatkuvat perjantaina 5. marraskuuta, kun mestarihiihtäjä Aino-Kaisa Saarisesta kertova Tahto-näytelmä valtaa suuren näyttämön. Pääosassa “Aikkuna” nähdään Maija Andersson.

Lasken Tahdon varsinaisen työrupeaman alkaneen helmikuun lopun 2020 tutustumisretkestä Salpauselän kisoihin. Nyt 21 kuukautta myöhemmin käsillä on neljäs kalenteriin merkitty ensi-ilta. Ei voi muuta kuin toivoa sen toteutuvan ja että esitys tavoittaa yleisön, jolle kaikki työ on tehty”, ohjaaja Kaisa-Liisa Logrén pohtii ensi-illan lähestyessä.

Aina Bergrothin kirjoittama ja Kaisa-Liisa Logrénin ohjaama Tahto kertoo Saarisen tarinan lisäksi yhden sukupolven mielenmaisemasta. Näytelmä kuvaa kilpahiihdon maailman kautta ihanteitamme, niiden särkymistä ja uudelleen kokoamista pettymysten jälkeen. Teos kysyy, miksi voittaminen on meille niin tärkeää, että tasapeli tuntuu lähes häviöltä?

Tahto on oululaislähtöisen Logrénin debyyttiohjaus jo häntä lapsuudesta asti kiehtoneella Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

Aino-Kaisan persoonaan kuuluva yhdistelmä tiukkaan juurtunutta epäuskoa, ja samanaikainen läpi harmaan kiven puskeva halu tavoitella unelmaa, koskettavat minua. Näytelmä saa toivomaan, että voisimme nähdä arvon toisissamme ulkoisesta menestyksestä tai menestymättömyydestä huolimatta.

Tahto
Ensi-ilta pe 5.11. kello 19
Suuri näyttämö

Osta liput kätevimmin täältä.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun