PikiTalkissa perjantaina 8.10. pohditaan voiko päihdehelvetistä selvitä 

Julkaistu

Syyskuussa alkanut ja loistavan vastaanoton saanut PikiTalk jatkuu tulevana perjantaina 8.10. otsikolla Äiti täällä, mikset vastaa? Voiko päihdehelvetistä selvitä?   

Syksyn toisessa PikiTalkissa käsitellään nuorten päihteiden käyttöä ja syrjäytymistä, mikä on kasvava ongelma myös Oulun alueella. Oulun teatterin Poikani joka katosi -näytelmä käsittelee tätä ilmiötä huumeidenkäyttäjän läheisten näkökulmasta: häpeä, pelko ja tuska nousevat pintaan, kun vanhemmat tajuavat, että oma lapsi on huumeidenkäyttäjä.   

Kuinka päihdeongelmat vaikuttavat koko perheeseen? Mikä on yhteiskunnan rooli huumeongelmien ratkomisessa? Näiden teemojen äärellä olemme PikiTalkissa perjantaina 8. lokakuuta.   

Keskustelemassa kehittäjäasiantuntija ja dialogisen ohjauksen kouluttaja Amira Bushnaief, ohjaaja Heta Haanperä ja kokemusasiantuntijana Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen. Lisäksi pop up –keskustelussa nähdään elokuvaohjaaja Visa Koiso-Kanttila. 

Illassa nähdään otteita Poikani joka katosi-näytelmästä, joka sai ensi-iltansa lauantaina 18.9.2021. 

Keskustelijoina muun muassa päihdetyön ammattilainen ja kokemusasiantuntija

Amira Bushnaiefilla on 20 vuoden kokemus päihdetyön kentältä ja kehittämisestä. Hän on nähnyt monta kertaa, että vaikeastakin elämäntilanteesta voi selvitä. 

Heta Haanperä on käsikirjoittanut ja ohjannut Poikani joka katosi -näytelmän. Teosta varten Haanperä ja työryhmä haastattelivat suuren joukon huumeidenkäyttäjien läheisiä ja päihdetyön tekijöitä ja heidän ymmärryksensä päihdehuollon tilasta kasvoi produktion aikana. 

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on nähnyt läheltä, kun oma lapsi käyttää huumeita ja miten säännöllinen huumeidenkäyttö vaikuttaa elämään. Hän on tuonut julkisuudessa vaikeaa päihdeasiaa esiin perheen näkökulmasta: Malisen mukaan yksi ongelma on se, että nuorille huumeidenkäyttäjille ei ole tarjolla moniammatillista tukea. 

Oulusta kotoisin oleva elokuvaohjaaja Visa Koiso-Kanttila on perehtynyt huostaanotettujen lasten maailmaan tehdessään Huostassa-radiokuunnelmaa Ylelle. Radiodokumenttia tehdessään hän tuli tuskallisen tietoiseksi lastensuojelun ongelmien laajuudesta. Lastenkodeissa osa nuorista tutustuu ensi kerran huumeisiin. 

Mikä on PikiTalk?

 

Syyskuun PikiTalk Oulun teatterilla. Keskustelemassa kirjailija Pauliina Rauhala, tietokirjailija Maijaleena Rova ja kokemusasiantuntija Marita Terho. Juontajana Anu-Maarit Moilanen ja Mikko Salmi. Illassa nähtiin otteita Synninkantajat-näytelmästä.

PikiTalk on Oulun teatterin ja Oulun kaupungin uusi tapahtumakonsepti, erilainen afterwork-hetki, jossa yhdistyvät syvällinen keskustelu, kiivas väittely ja pulppuava puhe. PikiTalk tarttuu ikuisuusteemoihin: synti, sisu, himo, hulluus. Samat teemat nähdään Oulun teatterin tulevassa ohjelmistossa.  

PikiTalkin tunnelmaa ja keskustelua virittävät Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. 

Mitä: PikiTalk – Äiti täällä, mikset vastaa? Voiko päihdehelvetistä selvitä?  
Milloin: Pe 8.10. klo 17 alkaen, ovet ja bistro aukeavat klo 16
Missä: Oulun teatterin Pikisalissa, Kaarlenväylä 2
Huom: PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18. Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. 

 

 

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun