Susanna Pukkila ja Juho Uusitalo osaksi Oulun teatterin näyttelijäensembleä

Julkaistu

Näyttelijät Susanna Pukkila (s. 1993) ja Juho Uusitalo (s. 1993) vahvistavat Oulun teatterin näyttelijäensembleä lokakuusta alkaen.

Tässä ajassa on ihana saada tarjota töitä vastavalmistuneille näyttelijöille ja mahdollistaa eri näyttelijäsukupolvien kohtaaminen”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio iloitsee.

Teatterikorkeakoulusta peräkkäisinä vuosina valmistuneet (Susanna 2018, Juho 2019) näyttelijät odottavat innolla työtään Oulun teatterissa. Pukkila nähdään ensin Tahto-näytelmässä Virpi Kuitusena ja Uusitalo Kaboom ja kuvittelun voima -teoksessa muun muassa Robottikoirulina. Molemmat ovat mukana tammikuussa 2022 ensi-iltansa saavassa Billy Elliot -musikaalissa.

Olen kiitollinen, innoissani ja ihastunut. Kiitollinen olen siitä, että nyt saan tehdä työkseni sitä, mitä rakastan eniten eli näytellä. Odotan pääseväni tutustumaan ja näyttelemään teatterin väen kanssa”, Pukkila tunnelmoi.

Oulun teatteri on ollut aina niin kiva ja odotan innolla, että pääsen värkkäämään sinne itsekin. Talossa on tuttuja ja on mukava päästä tekemään kaikkien kanssa. On ihanaa ja erityistä aloittaa Kaboomissa, koska siinä on kaikki näyttelijät mukana”, Uusitalo kertoo.

Uusitalo odottaa myös sitä, että pääsee oppimaan kauan talossa olleilta ammattilaisilta niin talon tavoista kuin teatterin tekemisestä.

Kun tulee uutena taloon, on ihana saada apua ja kuulla siitä, miten meidän alallamme on toimittu ennen ja nyt ja miten niistä opitaan. Sitä odotan kanssa, että pääsen kuuntelemaan tarinoita.”

Toisensa jo Teatterikorkeakoulusta tuntevalla kaksikolla on talossamme jo tuttuja kasvoja vastassa.

”Olin yhtä aikaa Alman kanssa Teatterikorkeakoulussa. Alman Vain kauniit ja laihat naiset -lopputyö, jossa oli myös Annika Aapalahti, oli hieno ja vaikuttava. Olen innoissani, että pääsen tekemään töitä Alman johtamassa teatterissa”, Pukkila kertoo.

”Annika on tuttu Teatterikorkeakoulusta. Hän oli just viimeisellä vuodella, kun pääsin opiskelemaan. Ja Janne Raudaskoski on myös Haapavedeltä kotoisin, niin siellä olemme sitten haapavetiset ukot Oulun teatterissa”, Uusitalo tuumaa.

Hyppyjä uuteen

Pukkila ja Uusitalo ovat innoissaan tulostaan Ouluun. Uusitalolle Oulu on kaupunkina jo tuttu, mutta Pukkilalle muutto Ouluun on hyppäys täysin uuteen.

Aivan ihanilla fiiliksillä tulen Ouluun. Tykkään Oulusta ja olen paljon siellä ollut. Meillä oli tosi paljon luokkaretkiä Ouluun, koska se oli lähellä ja se oli iso paikka Haapaveteen verrattuna”, Haapavedeltä kotoisin oleva Uusitalo taustoittaa.

On ihanaa päästä uuteen kaupunkiin, tavata uudet ihmiset ja kuulla uutta murretta. On ihanaa antautua tällaiselle mahdollisuudelle tulla Ouluun. Täällä on niin kaunista, raikasta, aavaa ja ihmiset pyöräilevät todella kovaa. Opiskelijat bilettivät torilla, vaikka oli hirveä tuuli ja siitä tuli villi pohjoinen mieleen”, Kouvolasta lähtöisin oleva Pukkila puolestaan kertoo.

Uusitalollakin on edessä hyppy uuteen, sillä Billy Elliot on hänen ensimmäinen musikaalinsa. Itse tarina on hänelle hyvin tuttu ja samastuttava. Hän itse harrasti nuorena nykytanssia pienellä paikkakunnalla kymmenen vuotta.

Tämä jos mikä musikaali on ihana aloittaa. Minulla on vahva side tuohon juttuun ja tiedän tasan tarkkaan, miltä tuntuu aloittaa tanssi ja miltä se saattaa muista ympärillä olevista näyttää ja mitkä ne paineet ovat”, Uusitalo luonnehtii.

Susanna Pukkila

  • Syntynyt 1993 Kouvolassa
  • Valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun teatteritaiteen koulutusohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi 2018
  • Teatterialan kaksivuotiset jatko-opinnot 2020–2021 Ecole Philippe Gaulier -koulussa (Etampes)

Juho Uusitalo

  • Syntynyt 1993 Haapavedellä
  • Valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun teatteritaiteen koulutusohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi 2019
Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun