PikiTalk kysyy missä menevät hengellisen väkivallan rajat 

pöydällä kynttilänjalka ja astioita
Julkaistu

Syyskuussa PikiTalkin aiheena on hengellisen väkivallan rajat. Teemaan pureudutaan Synninkantajat-teoksen teemoista käsin. Kun näytelmä kuvaa hengellistä väkivaltaa yhdellä tavalla, PikiTalkin keskiössä on se, miten sama ilmiö voi olla toiselle auttamisen ja lempeyden väline ja taas jollekin toiselle se voi näyttäytyä väkivaltana.  

PikiTalkissa perjantaina 10.9. pohditaan, missä ilmiön rajat menevät ja miten sitä voidaan tulkita.   

Paikallisesti aihe on merkittävä, koska Oulu on lestadiolaisuuden pääpaikka Suomessa ja esillä isommin kuin muualla maassamme. Keskustelu aiheen tiimoilta on usein latautunutta ja vastakkainasettelu on läsnä. Meillä on PikiTalkissa lähtökohtana ymmärryksen lisääminen”, Oulun teatterin toimitusjohtaja ja PikiTalkin toinen vetäjä Anu-Maarit Moilanen kertoo. 

Keskustelemassa ovat kirjailija Pauliina Rauhala, tietokirjailija Maijaleena Rova ja kokemusasiantuntija Marita Terho 

On tärkeää nostaa hengellinen väkivalta esille myös taiteen keinoin. Maallisessa yhteiskunnassa on monin tavoin puututtu vastaavantyyppisiin ilmiöihin”, Rova huomauttaa. 

Illassa nähdään otteita Sakari Hokkasen ohjaamasta Synninkantajat-näytelmästä, joka sai perjantaina 3.9.2021 uusintaensi-iltansa Oulun kaupunginvarikolla.  

PikiTalkin päätähtinä kirjailijoita ja kokemusasiantuntija

Pauliina Rauhala on lestadiolaisyhteisöstä kaksi romaania kirjoittanut oululaiskirjailija ja äidinkielen opettaja. 

Maija-Leena Rova on vanhoislestadiolaisuudesta erkaantuneiden kokemuksista ja vanhoillislestadiolaisuuden opillisista ja yhteisöllisistä erityispiirteistä kirjoittanut tietokirjailija. 

Marita Terho on lestadiolaisliikkeestä kahdeksan vuotta sitten eronnut viiden lapsen äiti, koulutukseltaan sosionomi ja hän työskentelee ihmisten parissa. 

Mikä on PikiTalk?

PikiTalk on Oulun teatterin ja Oulun kaupungin uusi tapahtumakonsepti, erilainen afterwork-hetki, jossa yhdistyvät syvällinen keskustelu, kiivas väittely ja pulppuava puhe. PikiTalk tarttuu ikuisuusteemoihin: synti, sisu, himo, hulluus. Samat teemat nähdään Oulun teatterin tulevassa ohjelmistossa.  

Illan virittäjinä PikiTalkeissa toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. 

Mitä: PikiTalk: Tuomio vai pelastus? Missä menevät hengellisen väkivallan rajat?
Milloin: Pe 10.9. klo 16 alkaen
Missä: Oulun teatterin Pikisalissa, Kaarlenväylä 2
Huom: PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18. Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun