Tarpeisto pääroolissa -näyttely teatterin ala-aulassa syyskuun

Harjasta tehty lintu
Julkaistu

Teatterimuseon Tarpeisto pääroolissa -kiertonäyttely nähdään Oulun teatterin ala-aulassa 1.–30. syyskuuta.

Se voi olla minkä kokoinen tahansa, mistä materiaalista ja missä olomuodossa hyvänsä. Se voi olla pieni kuin nuppineula tai suuri kuin dinosaurus. Se voi olla luonnosta löydetty kivi tai ihmisen valmistama esine. Näyttämöllä esineestä tulee tarpeistoa, jolla on rooli. 

Esittävien taiteiden ystävät tuntevat lavastajan, pukusuunnittelijan ja valosuunnittelijan työtä, mutta kuinka moni osaa kertoa, mitä tarpeistosuunnittelu on? Näyttämöltä puuttuisi jotakin olennaista, jos Hamlet jäisi ilman pääkalloa tai Lumikki ilman omenaa. Tarpeisto pääroolissa -näyttely vastaa tarpeeseen esitellä tarpeiston roolia näyttämötaiteen välttämättömänä ja tärkeänä elementtinä.

Teatterimuseon Tarpeisto pääroolissa -kiertonäyttely nähdään Oulun teatterin ala-aulassa 1.–30. syyskuuta. Näyttelyä pääsee ihastelemaan ma–ti klo 11–14 ja ke–pe klo 11–19 ja la klo 12–19.

Lokakuussa näyttely vierailee Rovaniemellä ja marraskuussa Kajaanissa. 

Näyttelyä varten on koottu videoita ja äänitallenteita, joissa tarpeistoammattilaiset kertovat työstään, tarpeiston merkityksestä ja valmistamisesta. Tarinoita voit kuunnella kotoa käsin täältä

Kuva: Teatterimuseo

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun