Taiteiden Yössä tutustutaan Billy Elliotiin ja uusiin näytelmäteksteihin

Julkaistu

Taiteiden Yötä vietetään vuoden tauon jälkeen ympäri Oulua torstaina 12. elokuuta ja olemme mukana monitaiteellisessa päivässä. Ohjelmassamme on suosittu puvustamon kirpputori, kevään 2022 suurmusikaalin Billy Elliotin esittely ja uusiin näytelmäteksteihin sukeltava Uuden näytelmän ilta. 

Taiteiden Yön ohjelmamme ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ohjaamme tulijoita teatteritalon aulasta Pikisaliin ja teatteriravintola Vänmanniin. Lisäksi pidämme huolta siitä, ettei tapahtumapaikoissa ole liikaa ihmisiä.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan!

Oulun teatterin Taiteiden Yön ohjelma

Puvustamon kirpputori kello 15–17 Pikisalissa 

Oulun teatterilla järjestetään jälleen supersuosittu puvuston kirpputori osana Taiteiden Yön ohjelmaa. Tule ja osta parhaat päältä!

Billy Elliot –teosavaus kello 17.30 Pikisalissa 

Billy Elliot -suurmusikaali nähdään Oulun teatterissa keväällä 2022. Tule kuuntelemaan, kun musikaalin tekijät kertovat teoksesta ja sen tekemisestä. Paikalla ovat ohjaaja Heta Haanperä, koreografi Petri Kauppinen, kapellimestari Joonas Mikkilä ja lavastaja Kalle Nurminen 

Billy Elliot on tarina itseksi tulemisesta. Näytelmän päähenkilönä oleva 11-vuotias poika löytää kutsumuksensa ja imun tanssiin, joka antaa merkityksellisyyden tunteen ja ääriviivat sille kuka hän on. Billy Elliot on tarina yhteisöstä, jota pieni poika päätyy unelmallaan kasvattamaan. Se on musikaali nähdyksi tulemisesta ja hyväksymisestä sellaisena kuin on. 

Uuden näytelmän ilta kello 18 Teatteriravintola Vänmannissa 

Uuden näytelmän ohjelman (UNO) ja Oulun teatterin yhteistyössä järjestämässä illassa ollaan uusien näytelmätekstien äärellä. Tilaisuudessa esitellään reilut kymmenen UNO:ssa kehiteltyä uutta näytelmää ja niiden tekijää. Jokaisesta tekstistä kuullaan noin kahden minuutin ote näyttelijöiden lukemana. Lisäksi lukuotteiden herättämistä havainnoista keskustellaan yleisön ja näyttelijöiden kanssa.  

Uuden näytelmän illan vetää UNO:n johtaja Saara Rautavuoma ja mukana ovat Oulun teatterin näyttelijät Annika Aapalahti, Heli Haapalainen, Jaana Kahra, Mirjami Kukkola, Hannu Pelkonen, Merja Pietilä ja Tuula Väänänen. 

Tutustu muuhun Taiteiden Yön ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla!

Oulun teatterin koronaohjeet

Ethän tule sairaana meille!
Tule paikalle vain terveenä ja jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Tapahtumaamme ei saa osallistua, jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustartuntaan viittaavia oireita, olet saanut positiivisen koronatestituloksen tai olet viranomaisten asettamassa karanteenissa.

Suositaan kasvomaskien käyttöä
Meillä on vahva maskisuositus, eli pidä maskia tiloissamme.

Muistetaan turvavälit
Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin seurueisiin. Huomioithan turvavälin (1–2 metriä).

Huolehditaan käsihygieniasta
Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla tai käsidesillä, kun saavut tapahtumaan. Desinfioi käsiäsi aina aivastamisen tai yskimisen tai niistämisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.

Yskitään oikein
Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskakoriin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Muista pestä sen jälkeen kädet.

Suosittelemme korttimaksua
Puvustamon kirpputorilla suosimme korttimaksua, mutta myös käteinen käy.

Tehdään yhdessä Taiteiden Yöstä turvallinen tapahtuma!

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun