Oulun teatteri mukana Oulu Pridessä

Julkaistu

Oulun teatteri on ylpeästi mukana Oulu Pridessä 2.–8. elokuuta ja on tapahtuman yhteistyökumppani.  

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Oulun teatterin perusarvoja. Oulun teatterissa ei sallita syrjimistä eikä kiusaamista ja kaikkia kunnioitetaan sekä arvostetaan. Olemme rohkeasti uusiutuva kaikkien teatteri, jossa turvallinen ja luotettava työympäristö rohkaisee luovuuteen.  

Taiteellisen johtajan Alma Lehmuskallion johdolla Oulun teatteriin perustettiin tasa-arvotoimikunta vuonna 2020. Toimikunnan tavoitteena on tehdä Oulun teatterille edistyksellinen ja uusiutumiseen tähtäävä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma vuoden 2021 loppuun mennessä.  

Lehmuskallio on tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajana, ja sen jäseninä toimivat edustajat taiteellisesta, hallinnollisesta ja teknisestä henkilökunnasta.   

”Mitään vanhoja toimintatapoja ei uudisteta hetkessä, mutta haluan että pystymme katsomaan omaa toimintaamme kriittisesti ja menemään pieni pala kerrallaan kohti sellaista teatteria, jossa syrjimättömyys sen laajassa merkityksessä toteutuu. Meillä on myös julkisesti tuettuna kulttuuri-instituutiona iso vastuu varmistaa, että teatterin toiminta on oikeudenmukaista, lainmukaista, läpinäkyvää ja monimuotoista”, Lehmuskallio sanoo.   

Fidelio-oopperan värikylläät puvut nähtävillä teatterin ikkunoissa

Ludvig van Beethovenin Fidelio nähtiin Oulun teatterissa suurella näyttämöllä alkuvuonna 2020 ja nyt oopperan upeat, yksityiskohtaiset ja väriloistoa hehkuvat puvut ovat näytillä teatterin toisen kerroksen ikkunoissa Oulu Pride -viikon ajan 2.–8.8.2021.  

Fidelio kertoo sananvapaudesta, rakkaudesta, oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta. Näitä teemoja pukusuunnittelija Pasi Räbinä toi esille hurjan karnevalistisella  tavalla, ja puvut korostavat juuri Pride-henkeä: rakkautta, iloa, vapautta ja itsensä hyväksymistä.  

Värikylläistä hulluttelua on riittänyt kuoron loppukohtauksen viiteenkymmeneen erilaiseen pukuun, jotka on tehty yksistään oopperassa esiintyvälle kuorolle sekä solisteille. Yksi esitys imee toistasataa pukua, jotka vaihtuvat reilun parin tunnin esityksen aikana.  

 ”Tässä oopperassa sain hullutella oikein kunnolla”, pukusuunnittelija Räbinä sanoo ja helähtää nauramaan.  

Tervetuloa ihastelemaan ja hyvää pride-viikkoa! 

Lisätietoja Oulu Pridestä heidän sivuillaan.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun