Nyt on varaa valita!

Julkaistu

Oulun teatterin syksyyn mahtuu poikkeuksellisesti kahdeksan omaa huippuesitystä. Uusia ensi-iltoja nähdään jopa kuudesta esityksestä: Jäniksen vuosi, Tahto, Poikani joka katosi, Kultasannotettu tie sekä kaksi kantaesitystä En päässyt Juliaksi ja Siltatanssit. Lisäksi jatkavia, yhä tuoreita esityksiä ovat Kaboom ja kuvittelun voima ja Synninkantajat, joka suuren kysynnän vuoksi nousee syksyllä suurelle näyttämölle.

Alunperin keväälle suunniteltu ensi-ilta Tahto on kertomus yhdestä kaikkien aikojen menestyneimmästä suomalaishiihtäjästä Aino-Kaisa Saarisesta. Aina Bergrothin näytelmä piirtää esiin, paitsi yhden hollolalaisen nuoren naisen, myös useamman sukupolven mielenmaiseman. Kilpahiihdon maailman kautta näytelmä kuvaa ihanteitamme, niiden särkymistä ja uudelleen kokoamista pettymysten jälkeen. Uusi ensi-ilta 18.9.2021 suurella näyttämöllä.

Syksyllä pienelle näyttämölle nousee toinen keväältä syksyyn siirtynyt ensi-ilta, Ouluun palanneen Heta Haanperän ohjaama ja käsikirjoittama Poikani joka katosi. Se on esitys perheen häpeästä, syyllisyydestä, pelosta, huolesta, hädästä ja siitä toivosta, johon takertuu silloin, kun lapsi katoaa huumeisiin ja tilalle astuu huppupäinen hahmo, jota vastaantulijat väistävät. Ensi-ilta 17.9.2021.

Suurella näyttämöllä nähdään myös Arto Paasilinnan tunnettuun romaaniin pohjautuva Jäniksen vuosiRomaanin uuden vuosituhannen näyttämösovituksessa etsitään erityistä luontosuhdetta ja uskallusta uneksia. Jäniksen vuosi on hullujen aikojen surkuhupaelma meistä kaikista Vatasista, kesytetyistä ja villiintyneistä. Ensi-ilta 2.10.2021.

Näytelmien lisäksi syksyllä Pikisaliin saadaan musiikillinen runoilta, kun pitkänlinjan näyttelijämme Hannu Pelkonen nousee lavalle oululaisten huippumuusikoiden kera. Kultasannotettu tie on Hannun eläkkeellejäämiskonsertti, joka koostuu Aleksis Kiven runoista ja Hannun itse runoihin säveltämistä lauluista. Esitykset 22.10.2021 alkaen.

Oulun taidemuseon kanssa toteutettu Siltatanssit tarjoaa esityksellisiä hetkiä taidemuseolla Vilho Lammen maalausten äärellä. Esityksessä käydään dialogia Lammen maalausten äärellä ja niiden kanssa. Liminkalainen taidemaalari ja maanviljelijä Vilho Lampi (1898-1936) teki elämänsä aikana noin 550 teosta. Esityksen nimi “Siltatanssit” viittaa saman nimiseen maalaukseen, josta Lampi teki useampia versioita. Esitykset pidetään Oulun taidemuseolla. Kantaesitys 18.11.2021.

En päässyt Juliaksi on taiteellisen johtajan Alma Lehmuskallion ohjaama kanta-esitys, jossa esityksen runko muodostuu niiden roolien ja aiheiden ympärille, joita kaksi vuosikymmeniä Oulun teatterissa työskennellyttä näyttelijää ei koskaan päässyt tekemään tai käsittelemään. En päässyt Juliaksi käsittelee luopumista, toista mahdollisuutta, elämänkaarta, merkityksellisyyttä, näyttelijäntyötä ja näkymättömyyden/näkymisen kokemusta, pääroolissa tai sivussa olemista – sitä mihin kaikkeen meistä on ja mikä sitä estää toteutumasta. Kantaesitys 19.11.2021.

Viime syksynä ensi-iltansa saaneet, muutamien esitysten ajan pyörineet suosikit saavat jatkoa syksyllä. Suuren suosion saavuttanut Synninkantajat siirtyy syksyllä suurelle näyttämölle. Taiteellisen johtajan Alma Lehmuskallion ohjaama koko perheen seikkailu Kaboom ja kuvittelun voima palkittiin tänä keväänä Suomen Assitej:n ja STEFIn myöntämällä lasten- ja nuortenteatteripalkinnolla.

 

Toimimme viranomaisten asettamien rajoitusten mukaisesti ja teemme kaikkemme, että teatterikäyntisi on turvallinen! Elo- ja syykuun esitykset on nyt avattu myyntiin ja esityksissä katsomomme ovat vielä numeroimattomat eli ohjaamme yleisön saliin tulojärjestyksessä. Seuraamme myös kesän aikana viranomaisten tiedotusta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissa.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun