Billy-koulu opettaa nuorille monialaista ilmaisua liikkeen, tunteen ja laulun kautta

Julkaistu

Oulun teatterissa keväällä 2022 nähtävän musikaalin Billy Elliot harjoituskausi on käynnistetty. Rooleihin haettiin nuoria osaajia kevään koe-esiintymisillä ja vahvoja hakemuksia saatiinkin runsaasti. Kaikkiaan 30 lasta ja nuorta valikoitui Billy-kouluun, jossa heille annetaan tavoitteellista opetusta tanssin, musiikin ja teatterin aloilta.

Billy-koulu on Oulun teatterin ja Oulun ammattikorkeakoulun kulttuurialan yksikön harjoituskoulun organisoimaa harrastustoimintaa. Harjoituskoulussa Oamkin musiikin ja tanssin pedagogiopiskelijat harjoittelevat oman ammattialansa opetustoimintaa tavoitteellisesti ja työelämälähtöisesti. Ohjaavina opettajina toimivat Oamkin musiikin lehtori Mari Leppävuori, laulunopettaja Tanja Torvikoski ja tanssin lehtori Petri Kauppinen.

Billy-koulun opetuksen sisältö on suunniteltu monialaisen taidekasvatuksen lähtökohdista. Kouluun osallistuvat lapset saavat tavoitteellista opetusta tanssin, musiikin ja teatterin aloilta. Billy-koulu valmistaa lapsia toimimaan ammattimaisen musikaalituotannon lapsiesiintyjinä. Toiminnan tavoitteita ovat muun muassa rohkeuteen ja reippauteen kasvaminen, kannustamiseen ja reiluuteen oppiminen sekä monialaisen ilmaisun kehittäminen; fyysisyys, äänenkäyttö ja tunneilmaisu.

Musikaalissa mukana oululaisvetoinen työryhmä

Billy Elliot -musikaalia on mukana tekemässä suuri oululaisvetoinen työryhmä. Yhteistyökumppaneita on monia, mutta into on yhteinen. Mukana on kokenut, oululaisille tuttu tekijäpari Heta Haanperä ohjaajana ja Petri Kauppinen koreografina.

”On ollut upeaa tuoda Billy Elliotin koskettava tarina juuri Ouluun. Tämä on suuri projekti, joka voi toteutua vain yhteistyön, yhteisen tahtotilan, yhteisen unelman kautta. Emme Oulussa ole turhaan startuppien keidas. Täällä on helppo saada ihmiset saman ”ideanuotion” äärelle. Ja se jos mikä on teatterin sydän, kokoontua saman lämmön jakajiksi ja kertoa siinä hehkussa tarinoita.” kommentoi ohjaaja Heta Haanperä.

Ammattilaisten rinnalla Billyn tarinaa on kertomassa myös oululaiset ja lähikuntien lapset.

”Meillä on mukana laulamassa ja tanssimassa 32 lasta eri puolilta Oulua ja lähikunnista. Lapsia on kymmenistä eri kouluista ja harrastusryhmistä, jotka ovat olleet tukemassa näitä nuoria matkallaan teatterin suurelle näyttämölle. Musikaalin tarinassa pieni poika löytää taiteen voiman. Se sama voima tulee tutuksi näille nuorille heidän harjoitellessaan tätä teosta, rakastamamme teatterin taikapiirissä”, Haanperä jatkaa.

Suurmusikaali Billy Elliot on tarina itseksi tulemisesta. Näytelmän päähenkilönä oleva 11-vuotias poika löytää kutsumuksensa ja imun tanssiin, joka antaa merkityksellisyyden tunteen ja ääriviivat sille kuka hän on. Billy Elliot on tarina yhteisöstä, jota pieni poika päätyy unelmallaan kasvattamaan. Se on musikaali nähdyksi tulemisesta ja hyväksymisestä sellaisena, kun on.

Musikaalin lavastuksesta vastaa Kalle Nurminen, pukusuunnittelijana vierailee Jaana Kurttila. Valosuunnittelu Mika Ryynänen, äänisuunnittelu Jari Niemi, kampaus- ja maskisuunnittelu Eija Juutistenaho. Koreografiasta vastaa Petri Kauppinen, vastaavina kapellimestareina toimivat Eeva Kontu ja Joonas Mikkilä.

Oulun teatterin omista näyttelijöistä musikaalissa esiintyvät Elina Korhonen, Pentti Korhonen, Anneli Niskanen, Aki Pelkonen, Timo Pesonen, Janne Raudaskoski ja Annina Rokka.

Saman tekijäparin edellinen suurmusikaali loppuunmyytiin kuukausia ennen ensi-iltaa. Suuren kiinnostuksen vuoksi ja lipunmyynnin ruuhkien välttämiseksi Billy Elliot -musikaalin lipunmyynti pyritään avaamaan loppukesästä. Tiedotamme lipunmyynnin tarkemmasta aloitusajankohdasta myöhemmin teatterin kanavissa.

Musikaaliin etsitään vielä kolmea laulutaitoista tanssijaa. JoJo – Oulun Tanssin Keskus palkkaa tuotantoon kolme vahvan laulutaidon omaavaa miesoletettua tanssijaa, joilla on joko tanssijan koulutus tai musikaaliartistin koulutus vahvalla tanssijantyön painotuksella. Hakuaikaa 28.4. saakka. Lisätietoja JoJon nettisivuilta.

Oulun teatterin musikaali toteutetaan tuotantoyhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Balettikoulu Sinikellon ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Musiikkituotanto yhteistyössä MD Companyn kanssa.

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun