Oulun teatteri lomauttaa koko henkilöstön kuukaudeksi

Oulun teatteri

Oulun teatterin koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät eilen. Neuvottelujen lopputuloksena teatteri päätyy lomauttamaan koko henkilöstön 30 kalenteripäiväksi. Lomautukset sijoittuvat pääsääntöisesti keväälle 2021.

”Koronan vaikutukset kulttuurikenttään leikkasivat myyntiämme rajusti, mikä näkyy taloudessamme vahvasti tänä vuonna. Lomautuksilla pyritään turvaamaan teatterin syyskauden toiminta. Kehitämme myyntiä ja valmistelemme parhaillamme koronan jälkeisiä uusia avauksia syksylle tehdyn työn pohjalta”, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

Teatterin taloudellinen tilanne on koronan vuoksi tappiollinen. Lomautuksesta huolimatta teatterin talouden on arvioitu jäävän tappiolle 400 000 euroa vuonna 2021. Teatteri on lomautusten lisäksi käynnistänyt säästöohjelman.

”Taloudellisista haasteista huolimatta kulunut vuosi on ollut teatterilla taiteellisesti onnistunut ja korkeatasoinen. Olemme harjoitelleet uusia produktioita valmiiksi emmekä malttaisi odottaa, että pääsemme niitä syksyllä esittämään elävälle yleisölle”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio summaa.

Oulun teatteri peruu kaikki kevään esityksensä. Kevään peruuntuneiden esitysten liput voidaan vaihtaa joko arvolippuun tai rahaksi. Lippuvaihdot tulee tehdä 15.5.2021 mennessä. Lisätietoa lipunvaihtoon liittyvistä käytänteistä löytyy täältä.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun