Teatterifestivaali toteutetaan tänäkin vuonna virtuaalisesti

Oulun teatterin lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään tänäkin vuonna koronarajoitusten takia normaalia pienimuotoisempana, virtuaalisena tapahtumana. Festivaaliviikolla 6.–10.4. on tarkoitus järjestää lapsille, nuorille ja lapsiperheille pientä kivaa ohjelmaa, jota voi seurata myös turvallisesti kotoa käsin.

Festivaaliviikko avataan käyntiin tiistaina 6.4. virtuaalisella Hyvänmielenilmauksella. Myllytullin koulun 3A, 4A ja 5A sekä 8 A ja B -luokkien opiskelijat ovat taiteilleet upeita vallankumousaiheen pohjalta ideoituja, kuvia heille tärkeistä aiheista. Näitä kuvia jaamme teatterin sosiaalisen median kanavissa. Hyvänmielenilmaukseen voi osallistua myös kotisohvalta käsin, julkaisemalla omia hyvänmielensisältöjä somessa aihetunnisteella #hyvänmielenilmaus.

Viikon jokaisena päivänä julkaistaan myös näyttelijöiden lukemia satuja. Satujen kuuntelun yhteyteen on keksitty myös pientä mukavaa puuhaa, jota vanhemmat voivat lasten kanssa yhdessä kotona toteuttaa.

Vallankumous-teeman innoittamana tämän vuoden teatterifestivaalille oli ohjelmistoon mukaan suunniteltu Lasten vaalipaneeli -tilaisuus. Vaalipaneelissa lapset ja nuoret olisivat päässeet esittämään heitä mietityttäviä kysymyksiä poliitikoilta. Vaikka tilaisuutta ei päästykään järjestämään, haluamme näiden lasten ja nuorten äänet kuuluviin. Siksipä julkaisemme festivaaliviikolla lasten ja nuorten kysymykset teatterin YouTubessa.

Teatteri Akseli Klonk on mukana Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla kahdella livetallenteella, jotka on toteutettu vuonna 2020 yhteistyössä ValveLiven kanssa. Tallenteet ovat näytelmistä Matkalla Myllylle (3-103-vuotiaille) ja Satu K (6-106-vuotiaille). Satu K pohjautuu sanataiteilija Timo Harjun Satu kameleontille ja muita satuja sinulle -kirjaan (Ensi- ja turvakotien liitto, 2017). Tallenteen lisäksi nähtävissä on Harjun haastattelu. Keskiviikkona 7.4. klo 13 Akseli Klonkin Facebook-livestä voi seurata Maailman Ympäri 80 päivässä -näytelmän lukuharjoituksia. Näytelmä nähdään kesällä Hupisaarten teatterilla.

Näiden lisäksi jo kahteen kertaan peruuntuneesta Nuorten näyttämön Hybris-esityksestä näytetään makupaloja ja pätkiä somessa festariviikolla. Teatterin omat tuotannot Menuteatteri ja Improa lapsille! harjoitellaan valmiiksi seuraavan vuoden festivaalia varten. Harjoituksiin kutsutaan erilliset päiväkoti- ja koululaisryhmät etäyleisöksi.

Koko festivaaliviikon ohjelma on nähtävillä kootusti festivaalin Virtuaaliohjelmisto -sivulla. 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun