Oulun teatteri on käynnistänyt yt-neuvottelut

Oulun teatteri

Koronatilanteesta johtuen Oulun teatteri ei ole voinut toteuttaa kevätkauden esityksiä suunnitellusti. Tästä syystä teatteri on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut.

Taloustilanteen parantamisen edellyttämien toimenpiteiden suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi neuvotteluja käydään yhdessä henkilöstön kanssa. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko Oulun kaupunginteatteri Oy:n henkilökuntaa.

”Vaikka esityksiä yleisölle ei ole ollut, olemme sulun aikana työskennelleet teatterilla lähes tavanomaisesti ja valmistaneet uusia tuotantoja valmiiksi. Nyt taloudelliset edellytykset ovat käyneet liian tiukoiksi”, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

Vuoden 2021 esitystoiminnan tilanne on epävarma ja peruuntuneiden esitysten aiheuttamat menetykset ovat merkittävät. Teatterin talousarvio vuodelle 2021 on lähtökohtaisesti tappiollinen ja vallitseva tilanne on kasvattanut tappiota.

”Henkilökunnan ja asiakkaidemme puolesta tietysti toivon, että tämä poikkeustilanne päättyy ja pääsemme jälleen avaamaan ovet kaikille. Tässä ajassa on tärkeää huolehtia siitä, että kulttuurilla on toimintaedellytyksiä kriisin jälkeenkin”, Moilanen kertoo.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun