Kevään 2021 ohjelmisto on julkaistu!

Tahdon markkinointikuva, kuvassa Maija Andersson, kuva Kaisa Tiri

Tarinoita irtiotosta, mielen lujuudesta, voittamisesta ja häviämisestä – niistä koostuu Oulun teatterin ensi kevään oma ohjelmisto. Omien näytelmien rinnalle ohjelmistoa täydentämään saadaan jälleen kiinnostava ja monipuolinen vierailukattaus.

Tahto on kertomus yhdestä kaikkien aikojen menestyneimmästä suomalaishiihtäjästä Aino-Kaisa Saarisesta. Aina Bergrothin näytelmä piirtää esiin, paitsi yhden hollolalaisen nuoren naisen, myös useamman sukupolven mielenmaiseman. Kilpahiihdon maailman kautta näytelmä kuvaa ihanteitamme, niiden särkymistä ja uudelleen kokoamista pettymysten jälkeen.

Kevään toinen suuren näyttämön ensi-ilta on Arto Paasilinnan tunnettuun romaaniin pohjautuva Jäniksen vuosi. Romaanin uuden vuosituhannen näyttämösovituksessa etsitään erityistä luontosuhdetta ja uskallusta uneksia. Jäniksen vuosi on hullujen aikojen surkuhupaelma meistä kaikista Vatasista, kesytetyistä ja villiintyneistä.

Pienellä näyttämöllä nähtävä ensi-ilta on Ouluun palanneen Heta Haanperän ohjaama ja käsikirjoittama Poikani joka katosi. Se on esitys perheen häpeästä, syyllisyydestä, pelosta, huolesta, hädästä ja siitä toivosta, johon takertuu silloin, kun lapsi katoaa huumeisiin ja tilalle astuu huppupäinen hahmo, jota vastaantulijat väistävät.

Näytelmien lisäksi keväällä Pikisaliin saadaan myös musiikillinen runoilta, kun pitkänlinjan näyttelijämme Hannu Pelkonen nousee lavalle oululaisten huippumuusikoiden kera. Kultasannotettu tie on Hannun eläkkeellejäämiskonsertti, joka koostuu Aleksis Kiven runoista ja Hannun itse runoihin säveltämistä lauluista.

Vierailuohjelmistoon tuttuja suosikkeja ja uusia klassikoita 

Tammikuussa 2021 vierailuohjelmiston käynnistää jo aiemmin julkaistu Karpolla on asiaa. Esitys koostuu samannimisen tv-sarjan eri jaksoissa kerrotuista todellisista tarinoista.

Aiemmasta loppuunmyydystä vierailustaan tuttu Kuin raivo äiti palaa keväällä Oulun teatteriin. Esitys on kipeän hauska ja rehellinen kuvaus erään äidin elämästä, tarina tempoilevasta ylisuorittajasta, joka kilpailee kellon kanssa ja heittelee hampurilaisia seinään.

Uusia tuttavuuksia tarjoilevat keväällä nykyooppera Baby Jane, Kansallisoopperan Laila sekä Teatteri Telakan Hullu.

Baby Jane on kirjailija Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin pohjautuva nykyooppera. Se on moderni kuvaus kahden naisen välille syntyvästä rakkaussuhteesta, jota värittävät kipeät teemat mielenterveyden ongelmista ja niistä aiheutuvasta syrjäytymisestä yhteiskunnassa.

Kansallisoopperan Laila kutsuu luomaan todellisuuttaan ja tulevaisuuden maailmaa yhdessä keinoälyn kanssa. Hiljattain kansainvälisen FEDORA-palkinnon voittanut esitys haastaa kohtaamaan ne toiveemme, pelkomme ja levottomuutemme, joita teknologia ja tuntematon huominen synnyttävät. Esitys toteutetaan yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

Hullu on puolestaan Finlandia-palkitun Juha Hurmeen samannimiseen romaaniin perustuva puolifiktiivinen tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin.

TV:stä ja edellisestä huikeasta vierailustaan tutut ammattitanssijat nähdään keväällä Oulussa, kun Tanssien Tähtiin Show lähtee uudelle kiertueelle! Lisäksi teatterin suurelle näyttämölle palaa tanssia, musiikkia ja visuaalisuutta yhdistävä Breath. Vierailuesitys on tuotettu yhdessä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen sekä Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

Näiden lisäksi viime keväältä peruuntuneet vierailut Valehtelijan peruukki ja Parasta elämässä palaavat vierailuohjelmistoon. Huippunäyttelijöillä varustetut vierailuesitykset nousevat suurelle näyttämölle loppukeväästä.

Kevään esitysten lipunmyynti on nyt käynnissä! Osta liput itselle tai vaikka lahjaksi.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun