Lavastaja Kalle Nurmisen näyttely Galleria MABDiin!

Lavastajamme Kalle Nurmisen näyttely on esillä Galleria MABDissa 18.11.-5.12.2020. Uuteen muotoon -näyttelyssä nähdään hänen eri materiaaleista luomia moniulotteisia veistoksia.

Näyttelyn lähtökohtana on leikki, paluu impulsiiviseen tekemiseen ja huoli. Huoli maailman tilasta, ihmiskunnan suunnasta ja omasta suhteesta tulevaisuuteen. Vaikka tänään teknologian ylivalta luontoon vaikuttaa musertavalta, voiko silti tulevaisuus opettaa meille jotakin. Kalle itse avaa näyttelyä näin:

”Luon utopistista tarinaa ihmiskunnan tulevaisuudesta jossa välttämättä ei ehkä kuitenkaan käy huonosti. Voisiko ihmisen rakentama fyysinen materia lopulta liittoutua takaisin perimäänsä, orgaaniseen luontoon.

Yli kahdenkymmenen vuoden työ teatterissa on muokannut taidettani. Erilaiset tekniikat ja materiaalit sekoittuvat häpeilemättä , teoksieni materiaaleiksi kelpuutan mitä vaan, puupalikoista muovileluihin, 3D tulosteesta lasihelmiin. Ehkä suurin vaikutus on tarinallisuus. Rakastan niitä impulsseja joita esineet minulle lähettävät, tarina hahmottuu ja rakennus alkaa.”

Lisätietoa näyttelystä Galleria MABDin sivuilla.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun