Fidelio-opperan suurtuotanto Oulun teatteriin keväällä 2020

Julkaistu

Oulun teatteri kumartaa 250 vuotta täyttävälle säveltäjämestari Beethovenille tuotannolla, jossa yhdistyvät kokemus, nuoruus, maailmanluokan laulu ja häikäisevä visuaalisuus.

Beethovenin Fidelio-ooppera saa ensi-iltansa Oulun teatterin suurella näyttämöllä 17.1.2020. Tuotanto on samalla kunnianosoitus säveltäjämestari Ludwig van Beethovenille, jonka syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 250 vuotta.

Fidelion ohjaa tämän hetken kysytyimpiin ja arvostetuimpiin oopperaohjaajiin lukeutuva Tuomas Parkkinen. Oulu Sinfoniaa johtaa palkittu viulisti-kapellimestari Huba Hollókői.

– Beethovenin ainoa ooppera on samanaikaisesti ristiriitainen ja suurenmoinen. Se ei ole sidoksissa aikaan, eikä paikkaan ja on siksi aina ajankohtainen. Päähenkilö Leonore opettaa meille ihmisyyttä, jaloutta ja rakkautta. Fidelion sanoma on jotain, jota me kaikki juuri tänään tarvitsemme, sanoo ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Oopperan rooleissa nähdään kokeneita kansainvälisiä tähtiä ja kilpailuissa menestyneitä nuoria tulevaisuudenlupauksia.

Leonoren väkevän roolin laulaa nuori sopraano Silja Aalto. Miesten rooleihin on kiinnitetty kovatasoinen joukko kansainvälisiä tähtiä, jotka ovat laulaneet Euroopan huipputaloissa; yhdysvaltalainen tenori Kenneth Tarver (Florestan), basso Petri Lindroos (Rocco), baritoni Heikki Kilpeläinen (Pizarro) ja basso Kristian Moisnik (Don Fernando).

Oululaislähtöinen sopraano Virva Puumala (Marzelline) voitti tänä vuonna Lappeenrannan laulukilpailut. Tenori Aki Saarela (Jaquino) on oululaisille tuttu useista oopperoista ja musikaaleista.

Ooppera tuotetaan yhteistyössä Oulu Sinfonian kanssa. Mukana toteutuksessa ovat myös Tuiran kamarikuoro, Cassiopeia ja Oulun oopperayhdistys.

Beethoven uran merkittävimpiä teoksia ovat mm. yhdeksän sinfoniaa, viisi pianokonserttoa, 32 pianosonaattia, 16 jousikvartettoa, ooppera Fidelio sekä hengellinen teos Missa solemnis. Asteittaisesta kuuroutumisesta huolimatta hän työskenteli elämänsä loppuun saakka. Myös kuolemansa jälkeen Beethovenin tuotanto innoitti ja toimi esikuvana romantiikan ajan säveltäjille.

Lipunmyynti alkaa tänään 17.5. klo 12.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun